Παρέμβαση στον Δένδια για τις άθλιες συνθήκες του Α.Τ Μεγίστης! Χωρίς περιπολικό και με το ταβάνι έτοιμο να πέσει σε κεφάλια!

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ( ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ- ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΩΝ- ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ- ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ) Ε. Α. Υ. Ν. Δ. Αρ. Εγκρ. Πρωτ. Ρόδου 573/1995 Διεύθυνση: Εθελοντών Δωδεκανησίων 43 Τηλ2241039978&FAX 22410-39966 T.K.85100 Ρόδος www.easynd.gr E-mail: info@easynd.gr

Ρόδος 19 Ιουνίου 2013 Προς : Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ

Κοιν.:1) Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ 2)Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρ/γο Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ 3) Γεν. Αστυνομικό Δ/ντη Περ. Νοτίου Αιγαίου 4) Α' Αστυνομική Δ/νση Δωδ/νησου 5) Βουλευτές Νομού Δωδ/νησου 6) Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννη ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ 7) Δήμαρχο Μεγίστης (Καστελλόριζου ) 8) Π.Ο.ΑΣ.Υ. 9) Μ.Μ.Ε.

Κύριε Υπουργέ

Στα πλαίσια των επισκέψεών που πραγματοποιούμε προκειμένου να καταγράψουμε την κατάσταση που επικρατεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής μας αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας βρέθηκε σήμερα στην Μεγίστη (Καστελλόριζο). Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στο ακριτικό νησί καταγράψαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί ενώ παράλληλα πραγματοποιήσαμε επισκέψεις στους φορείς της περιοχής (Δημαρχείο, Λιμεναρχείο κ.α). Έκδηλη ήταν η αγωνία της τοπικής κοινωνίας καθώς και των υπηρεσιών για το ενδεχόμενο συνέχισης της άφιξης λαθρομεταναστών στο νησί γεγονός που θα αποτελούσε την χαριστική βολή στην είδη δοκιμαζόμενη οικονομία της περιοχής. Μέχρι σήμερα οι προσδοκίες για αύξηση της τουριστικής κίνησης δεν επαληθεύθηκαν με αποτέλεσμά να έχουν εναποθέσει όλοι τις ελπίδες τους για ανάκαμψη στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με την λαθρομετανάστευσή να απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα. Από την πλευρά μας αμέσως με την άφιξη μας στο νησί νιώσαμε την εγκατάλειψη που βιώνουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην περιοχή. Όποια και αν είναι η οικονομική κατάσταση στην χώρα μας, δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι οι επισκέπτες καθώς και οι συνάδελφοι μας υποχρεώνονται να κάνουν διαβατηριακό έλεγχό σε μία πρόχειρη κατασκευή τύπου κοντέινερ χωρίς κλιματισμό σε χώρο όπου οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι εξοντωτικές. Επίσης είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα κανένα σοβαρό τραυματισμό από το ταβάνι του Αστυνομικού Τμήματος του οποίου το μεγαλύτερο μέρος έχει καταρρεύσει ενώ εντός της υπηρεσίας περιφέρονται τρωκτικά και ερπετά. Τέλος το γεγονός ότι στο νησί δεν υπάρχει περιπολικό αυτ/το το αφήνουμε στην κρίση σας.

Κύριε Υπουργέ

Με δεδομένη την ευαισθησία σας σε θέματα Λαθρομετανάστευσης και Τουρισμού σας ζητάμε να λάβετε άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να επιλυθούν τα παραπάνω θέματα, πριν φτάσουμε και σε αυτό το ακριτικό νησί οι κάτοικοι οι οποίοι ¨ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ¨ όταν προστρέχουν στο Αστυνομικό Τμήμα αντί για αστυνομικούς να συναντούν και εδώ την επιγραφή ¨ΚΛΕΙΣΤΟΝ¨.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ ΜΠΕΛΕΝΙΩΤΗΣ Στάυρος 6937 267220 6974439652

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...