Παρέμβαση στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ρόδου απο το προεδρείο Συλλόγου Υπαλλήλων υπο την ...σκιά αστυνομικών δυνάμεων!!!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                   

ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΙΩΝ                                             

 

Δελτίο Τύπου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ κ. Κωνσταντάς Σπύρος πραγματοποίησε την Τρίτη (προχθές) παρέμβαση στη 19η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου. Στόχος της παρέμβασής μας ήταν να ξεκαθαρίσουμε στη δημοτική αρχή Ρόδου ότι ως εκπρόσωποι των εργαζομένων θα πάρουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να υπερασπιστούμε το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου μας.

Στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν ο πρόεδρος και μέλη του ΣΥΜΗΔΥΔ και αντιπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ από το χώρο των εκπαιδευτικών. Παρά το γεγονός ότι στην Οικονομική Επιτροπή ψηφιζόταν η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Καθαριότητας δεν εμφανίστηκαν, όπως επίσης και τα μέλη της μειοψηφίας του Συλλόγου μας ενώ είχαν ενημερωθεί για το κάλεσμά μας. Απόντες ήταν επίσης η πρόεδρος και τα μέλη της ΕΜΔΥΔΑΣ.

Καταθέσαμε στα Πρακτικά το επισυναπτόμενο Αίτημα Παρέμβασης το οποίο παραδόθηκε ταυτόχρονα σε όλα τα μέλη της Οικ. Επιτροπής προς ενημέρωση των θέσεών μας. Στη συζήτηση που ακολούθησε, αναφέραμε πως σε όλες τις Προγραμματικές Συμβάσεις δεν αποδεικνύεται η αδυναμία εκτέλεσής τους από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες και από το τεχνικά έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Δήμου Ρόδου. Καταδικάσαμε τη νέα Ιδιωτικοποίηση Καθαριότητας και Πρασίνου των 69,7 εκ. ευρώ για 4 χρόνια αλλά και τα ΣΔΙΤ στα Σχολεία με τις πληρωμές διαθεσιμότητας που θα πληρώνονται κάθε μήνα για 25 χρόνια από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου.

Αναδείξαμε το γεγονός πως τα δήθεν «αναπτυξιακά εργαλεία» της κυβέρνησης, οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η σύσταση Αναπτυξιακών Οργανισμών ΑΕ, δεν αποφέρουν καμιά ανάπτυξη στο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών, στις σύγχρονες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και στα εργασιακά -κοινωνικά δικαιώματα. Αναφέραμε την έλλειψη προσωπικού και τις ανύπαρκτες μόνιμες προσλήψεις στο Δήμο Ρόδου, αναδεικνύοντας παράλληλα τις ευθύνες τις εκάστοτε δημοτικής αρχής να τις διεκδικήσει μέσα από διαμαρτυρίες και δράσεις απέναντι στην Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο.

Ως Δ.Σ. του Συλλόγου μας, διαπιστώνουμε ότι η δημοτική αρχή Ρόδου με την συγκρότηση και λειτουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΑΕ υλοποιεί με γοργούς ρυθμούς την Ιδιωτικοποίηση των αρμοδιοτήτων του Δήμου Ρόδου μέσω “Προγραμματικών Συμβάσεων”! Η κατεύθυνση αυτή όμως έχει απώτερο σκοπό να χτυπηθεί η μόνιμη και σταθερή εργασία, να «εμβαθύνει» η εκμετάλλευση κάθε εργολαβικού εργαζόμενου, ώστε να κερδίζουν οι Ιδιώτες! Συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, όπως αμφότεροι παραδέχθηκαν, μετατρέπουν το Δήμο σε επιχείρηση, με κέρδος και ζημιές!!! Διαφωνούν μεταξύ τους στους όρους των συμβάσεων σε Καθαριότητα & Πράσινο, καθώς και του Οδοφωτισμού, αλλά συμφωνούν με τις Ιδιωτικοποιήσεις. Ιδίως στα ΣΔΙΤ για τα Σχολεία η ταύτιση ήταν πλήρης!

Το μάρμαρο βέβαια θα το πληρώσουμε όλοι! Όχι μόνο οι εργαζόμενοι που είτε θα χάσουν την εργασία τους είτε θα καταλήξουν στον εργολάβο με πετσοκομμένους μισθούς, αλλά και όλοι οι δημότες που θα δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα τα τέλη να ανεβαίνουν στα ύψη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου για άλλη μια φορά τοποθετήθηκε στο θέμα της προσφυγής ακύρωσης της τροποποιημένης σύμβασης στην Ιδιωτικοποίηση Οδοφωτισμού, δηλώνοντας πως θα χρησιμοποιήσουμε τον οποιονδήποτε τρόπο για να εμποδίσουμε την Ιδιωτικοποίηση του Οδοφωτισμού ενημερώνοντας την κοινή γνώμη για τους επαχθείς όρους της, ώστε να καταγγελθεί ακόμα και η αρχική σύμβαση.

Καταλήγοντας, οφείλουμε να καταδικάσουμε την εμφάνιση αστυνομικών δυνάμεων στην είσοδο της αίθουσας που συνεδρίαζε η Οικονομική Επιτροπή αμέσως μετά την ενημέρωσή της για την παρέμβασή μας. Το ίδιο καταδικαστέο και πρωτοφανές γεγονός είναι η απαίτηση “διαπιστευτηρίων” από το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την παρουσία του, αλλά και η έρευνα εάν τα μέλη του Δ.Σ. έχουν πάρει συνδικαλιστική άδεια για να είναι παρόντα στην Οικονομική Επιτροπή!

Είναι φανερό ότι το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου και μέσα από τη συνεργασία του με άλλους εργατικούς φορείς έχει «ανησυχήσει» τη δημοτική αρχή Ρόδου. Μόνο τυχαίες δεν είναι οι ως άνω αντιδράσεις της! Όμως, δηλώνουμε ότι αυτές οι «τακτικές εκφοβισμού» δεν θα εμποδίσουν την συνδικαλιστική μας δράση! Αντιθέτως την ενισχύουν! Αγωνιζόμαστε με σθένος, έχοντας το δίκιο και την κοινωνία με το μέρος μας απέναντι σε όλες τις πολιτικές, οι οποίες απαξιώνουν τόσο το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, όσο και τις σύγχρονες ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας. Καλούμε κάθε μαζικό φορέα, Σωματεία και Συλλόγους εργαζομένων, σωματεία συνταξιούχων μικρο -ΕΒΕ κλπ. να πάρουν θέση και να εναντιωθούν σε αυτή την πολιτική που για μια ακόμα φορά αδειάζει τις τσέπες μας.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...