Παρέμβαση Νεκτάριου Σαντορινιού προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την διασφάλιση των όρων ασφαλούς επανεκκίνησης των σχολείων στην Κάλυμνο

Σε παρέμβαση προς την Υπουργό Παιδείας, κα. Κεραμέως και την Υφυπουργό, κα. Μακρή προχώρησε σήμερα ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ζητώντας την παράταση αναστολής λειτουργίας των σχολείων στην Κάλυμνο, με δεδομένο ότι μετά την πρόσφατη τοπική έξαρση κρουσμάτων, το νησί βρίσκεται σε καθεστώς σκληρού lock down από τις 31/12/2020. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ συγκεκριμένα ζήτησε την παράταση, για λίγες μέρες, της επανέναρξης της σχολικής διαδικασίας και την, σε κάθε περίπτωση, εντατικοποίηση της διενέργειας δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς και τη μαθητική κοινότητα του νησιού, με βάση και το γεγονός ότι αρκετοί εκπαιδευτικοί είχαν μεταβεί στον τόπο κατοικίας τους και μόλις επέστρεψαν στο νησί.

Συντασσόμενος και με την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού, ο βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να λάβει πρωτοβουλίες για το ασφαλές άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και του Ειδικού Σχολείου Καλύμνου, καθώς η τοπική κοινωνία και η εκπαιδευτική κοινότητα ανησυχούν εύλογα για πιθανή αύξηση του ρυθμού μετάδοσης του ιού.

Με δεδομένο, τόνισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ότι δεν υπάρχει, στην αιφνιδιαστική ανακοίνωση του Υπουργείου για άνοιγμα των σχολείων, καμία πρόβλεψη σχετικά με όσες περιοχές τελούν υπό καραντίνα, η Κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τις εναγώνιες φωνές των Καλυμνίων και να προσαρμόσει τις πολιτικές της ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες της περιοχής και την ανάγκη για προστασία της δημόσιας υγείας.

«Τα σχολεία της χώρας οδηγούνται σε επαναλειτουργία, με ακριβώς τις ίδιες συνθήκες, κάτω από τις οποίες έκλεισαν: υπεράριθμες τάξεις, χωρίς τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, χωρίς επαρκή μέσα υγειονομικής προστασίας. Πόσο ακόμη η Κυβέρνηση, με την ανεπαρκή διαχείρισή της, θα προκαλεί ανασφάλεια στην κοινωνία;».  ​

 

 

Νεκτάριος Σαντορινιός

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου 

 

Αθήνα: Μητροπόλεως 1, Αθήνα

Τηλ. 2103224532, 2103709346

Ρόδος: Εθν. Αντιστάσεως & Λάρνακας 5

Τηλ. 2241073201, fax. 2241073202

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...
Κανονικά τελέστηκε η λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού στη Ρόδο από τον...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να...
Ένα βιβλίο για τη ζωή του Συμιακού Κωνσταντίνου Σιμωνίδη, γραμμένο από το Νικολό Φαρμακίδη. - Ο...