Παράταξη "Με δύναμη για τη Ρόδο": Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και πίστη στην ακεραιότητα και τη διαφάνεια

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

- Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και πίστη στην ακεραιότητα

και τη διαφάνεια

 

 

Σε σχέση με την ανακοίνωση του κ. Καλοπήτα, αναφορικά με την ένσταση που κατατέθηκε εναντίον του λόγω προφανούς ασυμβίβαστου, θα θέλαμε να κάνουμε κάποια σχόλια.

 

Καταρχάς, να υπερβούμε χαρακτηρισμούς περί «γόνου» και «αξιοπρέπειας» τα οποία τα αποδίδουμε σε εκνευρισμό -εάν όχι σε πανικό- και να σταθούμε σε αυτά που συμφωνούμε, δηλαδή την εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και την πίστη στην ακεραιότητα και τη διαφάνεια.

 

Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να απευθύνουμε στον κ. Καλοπήταμόνο ένα ερώτημα και θα παρακαλούσαμε για μία συγκεκριμένη και ξεκάθαρη απάντηση.

 

Είναι αλήθεια ή όχι ότι συγκεκριμένη τεχνική εταιρεία στην οποία για πολλά χρόνια και τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο του 2023  ήταν συνδιαχειριστής και μέτοχος με ποσοστό 50%, έχει πάρει τα τελευταία χρόνια έργα από τον Δήμο αξίας περίπου 1 εκατ. ευρώ;

 

Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4804/2021 «Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι….διαχειριστές, μέτοχοι και εταίροι κεφαλαιουχικών εταιρειών, που έχουν συμβληθεί με τον οικείο δήμο…εφόσον το ποσοστό συμμετοχής τους στις εταιρείες υπερβαίνει το τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) του συνολικού κεφαλαίου της εταιρείας…».

 

Θα μπορούσαμε να απευθύνουμε κι άλλα ανάλογα ερωτήματα, αλλά για να τον διευκολύνουμε θα μείνουμε σε αυτό το απλό ερώτημα.

 

Παρακαλούμε για την απάντησή του στο πλαίσιο της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητας που ο ίδιος σύμφωνα με την ανακοίνωσή του πρεσβεύει.

 

 

 

Από την Παράταξη

Με Δύναμη για τη Ρόδο

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...