Παππάς: Παραμένω στην υπηρεσία της Δωδεκανήσο

Μία συνέντευξη εφ΄ 'ολης της ύλης έδωσε ο Γιάννης Παππάς στην οποία απαντάει για την πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ και τις επιλογές της κυβέρνησης. Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ μιλάει και για την φημολογία που τον θέλει υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αλλά για τα προβλήματα της Δωδεκανήσου.

Η υπερβολική λιτότητα σκοτώνει τις χώρες", λέει ο Στάινμπρουκ... Μήπως έχει δίκιο; Οι αριθμοί του Στουρνάρα τελευταία ευημερούν αλλά οι πολίτες δυστυχούν... Τι λέτε;

-Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας κυρία Βενιανάκη. Σήμερα τα μνημόνια και τα αντιμνημόνια πέθαναν, μαζί με τις στείρες ιδεολογίες του παρελθόντος. Και το ζητούμενο δεν είναι η όποια ιδεολογική και πολιτική καθαρότητα, αλλά το χτίσιμο εκ βάθρων μια νέας Ελλάδας. Αυτό χρειαζόμαστε όλοι. Τα υπερβολικά οικονομικά βάρη, τα χαράτσια, τα χρέη και η συνεχής λιτότητα θα φτάσουν στο τέλος. Το είπε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πρόσφατα: "Το Μνημόνιο σε δύο-τρία χρόνια δεν θα υπάρχει πια! Και σύντομα κανείς δεν θα ασχολείται μαζί του. Η Ελλάδα που χτίζουμε σήμερα δεν θα χρειαστεί άλλα Μνημόνια. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Οδηγούμε τη χώρα σε Ανάκαμψη, βάζουμε από τώρα τα θεμέλια μιας μακροχρόνιας Ανάπτυξης με Ανταγωνιστικότητα. .." Νομίζω ότι αυτές οι δηλώσεις, τα λένε όλα.

Από επιστράτευση σε επιστράτευση πάει η κυβέρνηση. Είναι λύση σε μια δημοκρατική χώρα;

-Δεν θα το βλέπω έτσι. Η επιστράτευση δεν είναι η λύση σε μια δημοκρατική χώρα, αλλά δυστυχώς όλες τις τελευταίες δεκαετίες, οι γνωστοί - άγνωστοι χρησιμοποιώντας το άλλοθι του συνδικαλισμού, εκμεταλλεύονταν τις αδυναμίες της κοινωνίας σε διάφορα επίπεδα και κοινωνικές ομάδες με αποτέλεσμα να 'παραλύουν' συνεχώς μια ολόκληρη χώρα και "να πληρώνουμε όλοι το Μάρμαρο". Αυτό που θα έλεγα είναι ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί ο νόμος, να επικρατήσει η λογική και να βρεθούν λύσεις με τον γόνιμο διάλογο. Η 'δημοκρατία' χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από συνδικαλιστές και κόμματα της Αριστεράς για να επηρεάσουν συνειδήσεις και μέσα από την ανοχή να δημιουργούν συνεχώς κοινωνικά αδιέξοδα εκμεταλλευόμενοι τον όρο Δημοκρατία και Ελευθερία. Επιτέλους η κοινωνία και ο κόσμος έχει δώσει ένα τέλος σε αυτή την εκμετάλλευση.

Επενδύσεις και ανάπτυξη είναι δύο λέξεις κλειδιά. Όμως μέχρι σήμερα δεν φαίνεται φως.

-Δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σας για το 'φως'. Αντιθέτως, είναι εμφανέστατο και μάλιστα έχει αρχίσει να δίνει βάσιμες ελπίδες για το άμεσο μέλλον. Σας παραπέμπω στην ανατροπή του αρνητικού κλίματος και της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, στις συνεχείς επαφές του Έλληνα Πρωθυπουργού σε μεγάλες χώρες όπως η Κίνα και η αναβαθμίσεις των ελληνικών τραπεζών από τους διεθνείς χρηματοοικονομικούς οίκους αξιολόγησης. Η ανάπτυξη είναι μπροστά μας και οι καρποί θα φανούν μέσα στο προσεχές διάστημα.

Πολλές ελπίδες στηρίζονται στην φετινή τουριστική κίνηση. Μάλιστα ο πρωθυπουργός πρόσφατα κάλεσε τους Έλληνες να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ο Τουρισμός σώζει;

-Ο Τουρισμός όχι μόνον σώζει, αλλά παραμένει η βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Οι προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας του επανιδρυθέντος υπουργείου Τουρισμού, της Υπουργού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη και της κυβέρνησης, αποδεικνύονται ότι βρίσκονται σε σωστό δρόμο κι έχουν ορθούς στόχους. Ναι, πρέπει όλοι μαζί να δείξουμε στους επισκέπτες μας τον καλό εαυτό μας αλλά αυτό προϋποθέτει και καλή διάθεση. Οι επαναλαμβανόμενες στείρες ιδεολογίες του παρελθόντος δεν χωρούν πια στη σημερινή Ελληνική κοινωνία που ήδη υποφέρει πολλά και σηκώνει ακόμη τεράστια βάρη στις πλάτες της. Πίστευα κι εξακολουθώ να πιστεύω στον Τουρισμό όχι μόνον για την σωτηρία μας αλλά και για την ουσιαστική ανάπτυξη της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη και η στάση εργασίας που κάνουν οι ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας μόνο ζημιά προκαλεί στην χώρα και σε όλους μας, όταν όλοι αναμένουμε και ειδικά στα τουριστικά μέρη, την έναρξη της τουριστικής περιόδου ενώ την ίδια ώρα η γείτονα χώρα έχει φτάσει ήδη το 100% σε πληρότητες. Αυτό εννοεί ο Σαμαράς όταν λέει: 'να βοθήσουμε όλοι μαζί'.

Δωδεκάνησα: Πολλά προβλήματα σε διάφορα επίπεδα που κάνουν δύσκολη τη ζωή των νησιωτών. Χρειάστηκε ακόμη και η παρέμβαση του Σαμαρά για τα αυτονόητα στο Καστελόριζο. Τι απαντάτε;

-Ο Αντώνης Σαμαράς θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται, γιατί είναι από τους πολιτικούς που σηκώνουν το τηλέφωνο και μιλούν οι ίδιοι στον δήμαρχο του κάθε ακριτικού νησιού και όχι μόνο στον δήμαρχο αλλά και στον κάθε πολίτη αν χρειαστεί κι αν μπορεί να λύσει άμεσα ένα ζωτικό θέμα . Τα αυτονόητα και οι λύσεις θα δοθούν όπου χρειάζεται. Γνωρίζουμε όλοι μας τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν σε πολλές νησιωτικές περιοχές και στις ελλείψεις σε υπηρεσίες, αλλά δυστυχώς είναι μια κατάσταση που παγιώθηκε εδώ και δεκαετίες. Είναι η ώρα να αλλάξουν όλα. Και πρώτα απ' όλα η νοοτροπία μας. Και μέχρι ν' αλλάξει η νοοτροπία μας, οι παρεμβάσεις αυτές θα συνεχίσουν να γίνονται έως ότου οι 'ασθένειες' ξεπεραστούν με στόχο να δίδονται λύσεις για την βελτίωση της ζωής του Έλληνα σε κάθε γωνιά της χώρας.

Όλο και περισσότερο ακούγεται το όνομα σας για υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου; Σας ενδιαφέρει πραγματικά; Μάλιστα λέγεται ότι μπορεί να είστε υποψήφιος και των τριών κόμματων που στηρίζουν τη κυβέρνηση.

-Έχω δηλώσει ότι είμαι και παραμένω στην υπηρεσία της Δωδεκανήσου και των συμπατριωτών μου. Αυτός ήταν ο λόγος που κατέβηκα στην πολιτική διεκδικώντας μια βουλευτική έδρα την οποία κέρδισα, αλλά λόγω του εκλογικού νόμου είχε αυτή την κατάληξη. Ο δωδεκανησιακός λαός με εμπιστεύτηκε, με τίμησε με την ψήφο του και με εξέλεξε. Κι αυτή την ψήφο την τιμώ και γι αυτό το λόγο θα συνεχίζω να παράγω πολιτική και έργο. Θεωρώ ότι έχω πολλά να προσφέρω στην προσπάθεια να βελτιώσω τα προβλήματα του Δωδεκανήσιου και να δώσω μάχες για να λυθούν τα χρόνια ζητήματα. Υπηρετώ τα Δωδεκανησα και παραμένω δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά. Αυτό σημαίνει ότι είμαι πάντα στις επάλξεις, και καθημερινά δίνω την μάχη.

Όσο για την Περιφέρεια, σας υπενθυμίζω ότι εφόσον υπάρχει μια τρικομματική κυβέρνηση, μπορούν τα κόμματα που την αποτελούν να δώσουν στήριξη στους υποψήφιους της Αυτοδιοίκησης και γιατί όχι, στην Περιφέρεια. Άλλωστε οι περιφερειάρχες είναι αυτοί που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του κάθε τόπου πιο ουσιαστικά και κυρίως στην περιοχή του Νότιου Αιγαίου που πρέπει να καταστεί ένας ισχυρός κόμβος για την ανάπτυξη του τουρισμού και άλλων μορφών ανάπτυξης.

Παράλληλα σας καταλογίζουν ότι κάνετε τελευταία πολλές και διάφορες παρεμβάσεις. Παράδειγμα στις εκλογές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου. Μάλιστα ο υποψήφιος πρόεδρος Δώρος Κωνσταντίνου σε μια συνέντευξη περίπου σας κατονόμασε.

-Έχω δηλώσει και δηλώνω υπεύθυνα, ότι είμαι εδώ για να προσφέρω. Όταν μου ζητείται βοήθεια από ομάδες και σωματεία για να ενισχύσουμε τον αθλητισμό που στην περιοχή μας έχει βαλτώσει εδώ και χρόνια, είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσω όσο μπορώ. Ο αθλητισμός είναι γνωστό ότι είναι υγεία, είναι παιδεία και πλάθει συνειδήσεις και πάνω απο όλα μαθαίνει στους νέους το ομαδικό πνεύμα και το ομαδικό παιχνίδι. Τώρα, εάν ο κ. Δώρος έχει την απαίτηση να σιωπούν όλοι οι άλλοι και να μιλάει μόνος του, χωρίς αντίλογο, είναι βαθιά νυχτωμένος.... Θα του έλεγα να είναι πολύ πιο προσεκτικός όταν μιλάει, και ιδιαίτερα όταν μιλάει για άλλους ή 'φωτογραφίζει' εμένα, που εργάζομαι από τα φοιτητικά μου χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και είμαι αυτοδημιούργητος. Και καλό θα είναι να υπάρχει και ο αντίλογος. Με τους ισχυρισμούς του, τις πρακτικές που ακολουθεί και τις συκοφαντίες του, απλώς δείχνει την έλλειψη του πολιτικού πολιτισμού που τον διακατέχει.

Παραπολιτικά: Βήμα ανάδειξης προβλημάτων και της Δωδεκανήσου ή βήμα άσκησης δικής σας πολιτικής; Σας ερωτώ γιατί και αυτό λέγεται ευρέως.

-Κοιτάξτε, τα Παραπολιτικά αποτελούν μια προσπάθεια παλαιών και καλών φίλων, του Γιάννη Κουρτάκη και του Θανάση Καφέζα, του Παναγιώτη Τζένου, του Νίκου Σαμοΐλη, του Μένιου Τασίοπουλου, του Γιώργου Κατσίγιαννη, του Δημήτρη Κουνιά, του Θανάση Φουσκίδη, του Σταύρου Παπαντωνίου πλαισιωμένη από μια ομάδα νέων δημοσιογράφων, αυτοδημιούργητων και μαχητών από τον χώρο της Κεντροδεξιάς. Και είναι πρωτόγνωρο στα δεδομένα ότι από ένα μπλογκ γεννήθηκε μια εφημερίδα, η οποία στους δύσκολους καιρούς που περνάμε και που περνάει η δημοσιογραφία, έχει επιλέξει να στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά, επειδή γνωρίζει ότι αποτελεί την μόνη λύση για έξοδο της χώρας από την κρίση. Τα Παραπολιτικά κάνουν δημοσιογραφία ,πολιτική και παρέμβαση. Και θα συνεχίζουν να κάνουν παρέμβαση, για όλη την Ελλάδα, και θα σηκώνουν θέματα που έχουν να κάνουν με το έργο και τις πολιτικές των "Θεσμικών Προσώπων !!" σε όλη την Ελλάδα.! ΠΗΓΗ: ΓΝΩΜΗ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...