To Πανορθόδοξο και οι κακοί δαίμονες...Γράφει ο Προκρούστης

ΡΏΤΗΣΑ  ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ
ΤΟ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΕΣ

Ρώτησα και έμαθα, ήμουν περίεργος γιατι τόσος θόρυβος, γιατι τοσο πείσμα, όχι για να γίνει κάτι στον τόπο, όχι για να δοθει μια λύση σε κάποια υπαρκτά προβλήματα που χρονια τωρα λιμναζουν, αλλα για να μην γίνει ενα έργο που ξεκίνησε με τόσες φιλοδοξίες πριν απο είκοσι χρονια περίπου και χάθηκε μέσα στις καταγγελίες, στις Δικαστικές Αίθουσες και στους διαδρόμους διαφόρων γραφείων.
Ρώτησα και έμαθα, το θύμα ειναι το ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΕΝΤΡΟ, μια σκέψη και απόφαση που η υλοποίηση τους θα γινόταν αφορμη και αιτία για μεγαλύτερη προβολή του Νησιού και κέντρο συγκεκριμένων δρασεων.
Ρώτησα και έμαθα, ηταν μια φιλόδοξη προσπάθεια να γίνει ξανα η ΡΟΔΟΣ η έδρα ολων των Πανορθοδοξων και Διαθρησκευτικων συναντήσεων.
Ρώτησα και έμαθα, ολες οι συναντήσεις αυτου του επιπέδου μέχρι και οι συναντήσεις με τους Καθολικους γινόντουσαν στο νησί μας με ολα τα συνεπακολουθα οφέλη.
Ρώτησα και έμαθα, απώτερος στόχος εκμεταλλευόμενοι τη γεωπολιτική θεση του νησιού, την Ιστορια του, το ονομα του, την αίγλη που ακομα διαθέτει, η ανάδειξη του σαν τόπου συνάντησης των εκπροσώπων ολων των Θρησκειών της Λεκάνης της Μεσογείου.
Ρώτησα και έμαθα, πήγαν στα Δικαστήρια κάποιοι που επονομαζονται,   "περίοικοι " γιατι κόπηκαν δήθεν κάποια δέντρα και η αδεια καθαρισμού του οικοπέδου δεν ηταν κατα τη γνώμη τους απόλυτα σύννομη.
Ρώτησα και έμαθα, έφτασαν μέχρι το Συμβούλιο Επικράτειας γιατι ο ήχος της καμπάνας της Εκλησιας που προβλεπόταν  να κτισθει για τις αναγκες λειτουργιας του Κεντρου θα ενοχλούσε την "ευαίσθητη ακοή τους".
Ρωτησα και έμαθα, ενοχληθηκε σφόδρα η αισθητική τους και η περιβαλλοντική τους ευαισθησία γιατι μετα την ανέγερση του Κέντρου δεν θα έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν το Παρκο.
Ρώτησα και έμαθα, το Πάρκο έχει να δει χέρι κήπουρου απο το 1993 όταν η λεγόμενη Επαυλη  Νομάρχη σταμάτησε να χρησιμοποιείται.(αν γίνει το ΚΕΝΤΡΟ θα υπαρχει και κήπουρους).
Δεν χρειαζόταν να ρωτήσω για να μάθω, κάθε φορα που κάτι σημαντικό παει να γίνει στο Νησί θα βρεθούν κάποιοι που έχουν σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικα και θα το ακυρώσουν μέσα απο  τα δαιδαλωδη μονοπάτια της Νομοθεσίας.
Κάτι υπαρχει πάντα πίσω απο τέτοιου είδους ενέργειες, για εκείνους που ακύρωσαν την Μαρίνα το 1989, ο πόνος τους ηταν τα χωράφια του Δημοσίου, για τους άλλους με τη ΔΕΗ το ίδιο, για αλλες ουσιαστικές παρεμβάσεις το πρόσκαιρο οικονομικο όφελος, οι " περίοικοι " τι θέλουν , να μην τους ενοχλει μόνο η καμπάνα της Εκκλησίας, ας πουν στον Δεσποτη όταν ειναι να λειτουργήσει να μην κτυπά την  καμπάνα αλλα να στέλνει στους πιστούς SMS, τα τηλεφωνικά μυνήματα ειναι της μόδας, ωρα να εξελιχθεί και η Εκκλησία.
Κοινωνία που είσαι, ποια ειναι η δικη σου αντίδραση σε ολα αυτα που γινονται εις βάρος σου?
ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ
23/8/13
ΠΗΓΗ: εφημερίδα Γνώμη

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...