Παναγιώτης Κουνάκης: Η φετινή τουριστική σαιζόν, η χειρότερη των τελευταίων ετών - Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στον Μ. Κόνσολα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Η σεζόν είναι πλέον δεδομένο πως δεν ανακάμπτει και είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών. Όσοι ακόμα ασχολούμαστε με τον τουρισμό και την τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορούμε να λέμε ψέματα. Η προπαγάνδα πως κάνουμε πρωταθλητισμό αγκαλιά με την Κουντουρά, πρώην υπουργό τουρισμού ΑΝΕΛ -  ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που κατάφερε ήταν να σκεπάσει επικοινωνιακά την γύμνια μας.

Οι φορείς έχουν σιωπήσει, η παρέα έχει καταφέρει τον στόχο της, τα μέλη όμως του Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου υποφέρουν και ο χειμώνας αναμένεται παρά πολύ βαρύς.

Με την νέα Κυβέρνηση και το φιλικό κλίμα μεταξύ Αυτής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Φορέων το ελάχιστο που περιμένουμε είναι η επιστροφή των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α., η πολύ ποιοτικότερη προσέλευση επισκεπτών, το άνοιγμα στην ασιατική αγορά και η δυναμική επιστροφή της κρουαζιέρας. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.Ακόμα και η αντιπολίτευση στην Περιφέρεια θα είναι δημιουργική, θα δώσει θετική ψήφο στη στρατηγική, που πρέπει να εκπορεύεται από νησιώτες αυτή την φορά και όχι από αθηναϊκούς κύκλους κλειστών λόμπυ.

Δεν κάναμε πρωταθλητισμό στον Τουρισμό. Δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία κάναμε ώστε να κερδηθούν οι εκλογές. Όποιος πιστεύει πως κάνει πρωταθλητισμό να καθίσει σε ένα μαγαζί οικογενειακής επιχείρησης και τέλος του μήνα να του δώσουμε το χρυσό μετάλλιο. Καιρός να δουλέψουμε, να μην επιμείνουμε στην  προπαγάνδα ώστε ο κόσμος να βρει το χαμόγελο που έχασε.

Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας, στο Δωδεκανήσιο Υφυπουργό Τουρισμού, τον κ. Κόνσολα, που στα δύσκολα δεν κρύφτηκε πίσω από τους αριθμούς, είπε την αλήθεια για την κατάσταση που βιώνουμε και δε χαρίστηκε στην προηγούμενη υπουργό τουρισμού . Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και θα είμαστε κοντά του όπου μας χρειαστεί.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...