Παναγιώτης Κουνάκης: Η διαχείριση των παραλιών ανήκει στους δήμους

Η διαχείριση των παραλιών είναι καθ' ύλην αρμοδιότητα του εκάστοτε Δήμου και πρέπει να ασκείται από την τρέχουσα Δημοτική Αρχή. Το δήθεν επιτελικό κράτος του Κ. Μητσοτάκη θέλοντας να έχει τον πλήρη έλεγχο των πάντων, ακρωτηριάζει οτιδήποτε σχετίζεται με αποκέντρωση, αυτάρκεια και αυτοκυριαρχία της Αυτοδιοίκησης χωρίς καν να αναλογιστεί, τις ολέθριες συνέπειες που θα επιφέρουν οι μηχανισμοί του, στις τοπικές κοινωνίες. Προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα, δεν διστάζει να βάλει χέρι οπουδήποτε, παρακάμπτοντας οποιαδήποτε ανάγκη, ιδιαιτερότητα και αυτοαπασχολούμενη δραστηριότητα των μικρότερων κοινωνιών της χώρας.
Ο έλεγχος των παραλιών από οποιονδήποτε άλλον πλην του Δήμου, που προχωρά στην παραχώρηση της εκμετάλλευσης τους σε ιδιώτες, μοναδικό σκοπό έχει να παραγκωνίσει τους κατά τόπους βιοπαλαιστές που με έντιμο τρόπο προσπαθούν να στηρίξουν πρωτίστως την οικογένειά τους και στη συνέχεια τον τόπο τους καταβάλλοντας χωρίς καθυστέρηση και με συνέπεια τα προβλεπόμενα προς το Δήμο.
Η κυβέρνηση για ακόμα μια φόρα δείχνει το ανάλγητο και απάνθρωπο πρόσωπο της , έχοντας μάλιστα ως τοπικούς αντιπροσώπους, τους βουλευτές της Ν.Δ. που σε καμία περίπτωση δεν αναλογίζονται το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που προκαλείται με τη παράδοση των παραλιών σε "ξένα χέρια" τόσο σε όσους βιοπορίζονται από το συγκεκριμένο επάγγελμα , όσο και στα οφέλη που αποκομίζει ο Δήμος και η τοπική κοινωνία ευρύτερα.

Η παράταση χρήσης από τους επαγγελματίες που εκμεταλλεύονται τις παραλίες για δύο χρόνια είναι μονόδρομος, καθώς έχουν ήδη προχωρήσει στην καταβολή του απαιτούμενου χρηματικού ποσού για τρία έτη, ωστόσο έχουν δραστηριοποιηθεί μόνο για ένα έτος.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...
16 Μαΐου 2023   ΘΕΜΑ:  «Συγκέντρωση-Σταθμός. Μέγα πλήθος και μέγα πάθος στην...
Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...