Παναγιώτης Κουνάκης για νοσοκομεία Δωδ/σου: Η κυβέρνηση θεωρεί τους νησιώτες, πολίτες δεύτερης κατηγορίας

Αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη να θεσπιστεί ένα τέτοιο νομοθετικό πλαίσιο που η λειτουργία των νοσοκομείων  να μην υπάγεται σε κομματικούς μηχανισμούς αλλά σε αξιοκρατικούς θεσμούς και διορισμούς ανθρώπων κοινής αποδοχής με χρόνια εμπειρία και κατάρτιση στις υπηρεσίες υγείας.
            Η γύμνια των επαρχιακών νοσοκομείων δεν είναι κάτι που προέκυψε καταλάθος , ούτε λόγω έλλειψης χρημάτων. Στην πραγματικότητα με αυτό τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα στα επαρχιακά βουλευτικά γραφεία να κάνουν ΄΄μικρό εξυπηρετήσεις ΄΄ προκειμένου να ενισχύσουν τον αριθμό ψήφων στην κάλπη για τον εκάστοτε υποψήφιο .

            Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η κυβέρνηση θεωρεί τους νησιώτες, πολίτες δεύτερης κατηγορίας και τους βουλευτές του νομού υποδεέστερους των Αθηνών, παραχωρώντας τους  το ΄΄γήπεδο΄΄ των νοσοκομείων ώστε να δείξουν την παρουσία τους .
            Η Λέρος είναι απλά η ΄΄μικρογραφία΄΄ σε αυτό που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη  την επαρχιακή Ελλάδα. Η αποκλειστική ευθύνη βαρύνει την κυβέρνηση, που απλά διαχειρίζεται κομματικούς παράγοντες σε καίριες θέσεις και δεν ασχολείται νομοθετικά, προκειμένου να θεωρείται αυτονόητο ότι ένας διοικητής νοσοκομείου πρέπει να έχει τυπικά προσόντα, τέτοια που να μην επιδέχεται ουδεμίας  αμφισβήτησης.

             Γιατί απλά να μην διορίζονται οι διοικητές με διαδικασίες αδιάβλητες, βλέπε ΑΣΕΠ και όχι με κομματικού χαρακτήρα επιλογές με τα γνωστά αποτελέσματα;  Η κυβέρνηση δεν διστάζει να διορίσει όποιον της αρέσει . Σταθερή βούλησή της επιβάλλεται να είναι ο διορισμός  ιατρών στις κατάλληλες θέσεις προκειμένου να καταστούν πλήρως λειτουργικά τα νοσηλευτικά  ιδρύματα .
Εν κατακλείδι, οι επιθέσεις επι προσωπικού απλά μετατοπίζουν την ευθύνη από την ανεπαρκή κυβέρνηση «επιτελικού χαρακτήρα» σε ένα γήπεδο άνευ ουσίας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...