Παναγιώτης Κουνάκης: Ασθενοφόρα υπάρχουν, προσωπικό να τα λειτουργήσει δεν υπάρχει

Με ιδιαίτερη χαρά και τυμπανοκρουσίες από την τοπική αυτοδιοίκηση, βουλευτές του νομού Δωδεκανήσου και της 2ης ΔΥΠΕ, Πειραιώς Νήσων Αιγαίου, παραλάβαμε το νέο ασθενοφόρο στο Π.Ι. Γενναδίου. Αδιαμφισβήτητα, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία καθώς ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, επιτέλους ικανοποιείται.
    Ωστόσο, θα περίμενε κανείς να ληφθεί ανάλογη μέριμνα και για το Κέντρο Υγείας Έμπωνα, όπου 3.000 κάτοικοι παραμένουν χωρίς ασθενοφόρο, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι προφανώς η ανάγκη της τοπικής κοινωνίας που αφορά την προστασία της υγείας και της ζωής, δεν κρίνεται επιτακτική.
    Η καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας πρέπει να αποτελέσει το πρωταρχικό θέμα στους αγώνες των αντιπροσώπων της κυβέρνησης με συνεχείς παρεμβάσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουμε στους πολίτες την υγειονομική κάλυψη που τους αξίζει. Η υγεία πρέπει να πάψει επιτέλους να υποχρηματοδοτείται  και η διάθεση του δημοσίου χρήματος να διατίθεται για την αναβάθμιση κινητών και ακίνητων δομών υγειονομικής κάλυψης.
    Δεν νοείται εν έτει 2023, σε μία σύγχρονη κοινωνία να υπάρχουν κενά στη διακομιδή ασθενών σε νοσηλευτικά ιδρύματα και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις επειγόντων ιατρικών περιστατικών από την έλλειψη ασθενοφόρων. Σοκαριστικό είναι ωστόσο και το γεγονός ότι οχήματα πλήρως εξοπλισμένα με υπερσύγχρονες συσκευές, “κείτονται νεκρά”, καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να τα στελεχώσει.
    Για όλα τα παραπάνω καλώ τους τέσσερις εν ενεργεία βουλευτές της κυβέρνησης  στον νομό μας, να πράξουν τα δέοντα προκειμένου και τα χωριά μας στη δυτική πλευρά του νησιού, να αποκτήσουν τις παροχές υγείας που τους αξίζουν. Χθες, όχι σήμερα, ούτε αύριο!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΡΟΔΟΣ 29-01-2023 ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ, Υποψήφιου βουλευτή ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ...
Γ.Νικητιάδης : Ξεκινάμε τον αγώνα, για τα νησιά μας και την παράταξη Μετά τη σημερινή συνεδρίαση...
Μανώλης Σαββής: Η κοινωνία απαιτεί αλλαγή πορείας και ανατροπή στο δήμο Ρόδου - Λίγες ...
Σάββας  Διακοσταματίου: Ήρθε η ώρα ο δήμος Ρόδου να περάσει σε συνεργατικές διοικήσεις - “...