Παναγιωτόπουλος σε Δένδια για Πατριωτική Πολιτοφυλακή: Είναι παράνομοι, πάταξέ τους

Οπλα, εβδομαδιαία εκπαίδευση, στρατιωτικοί σχηματισμοί, παραγγέλματα και ιεράρχηση και βαθμούς είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά της ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» η οποία φαίνεται πως λειτουργεί σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Οπως ανέφερε το iefimerida πρόκειται για μια οργάνωση με ακραία εθνικιστικό λόγο, κατά των μεταναστών και, ενώ καλεί τους Ελληνες να γίνουν «πολίτες – οπλίτες» και να προετοιμαστούν στρατιωτικά και τονίζει πως θα «επέμβει όταν έλθει η ώρα» ή «όταν διασαλευθεί η τάξη».

Το θέμα προ μερικών μηνών είχε φθάσει και στην Βουλή με τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, να απαντάει σε ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για την Πατριωτική Πολιτοφυλακή ότι «οι αποκαλούμενες Πολιτοφυλακές δεν αποτελούν πολιτικές δυνάμεις (σσ όπως ορίζει το Ν.Δ. 17/1974) ούτε εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας, ενταγμένες στο σχεδιασμό της Γενικής Γραματείας Πολιτικής Προστασίας».

Επιπλέον αναθέτει τις ευθύνες στην Αστυνομία και την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναφέροντας ότι «εάν κάποιοι παρανόμως θέλουν να οργανώσουν αυτόκλητα αυτού του είδους τις εξωθεσμικές ομάδες, είναι φαινόμενο που πρέπει να παταχθεί, αλλά δεν είναι ζήτημα που άπτεται του ΥΠ.ΕΘ.Α. Αλλά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη».

Στην απάντησή του ο υπουργός μεταξύ άλλων τονίζει ότι η Εθνική Αμυνα περιλαμβάνει το σύνολο των λειτουργιών και δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται από το κράτος, ενώ ως Πολιτικές δυνάμεις της χώρας ορίζονται «οι κρατικές αρχές και τα υπουργεία, τα Σώματα Ασφαλείας,το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, το Πυροσβεστικό Σώμα».

Προσθέτει επίσης ότι οι όποιες εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας θα πρέπει να εντάσσονται στο στο σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας εδώ

Σημειωτέον ότι η ΔΗΜΑΡ το Νοέμβρη του 2012 είχε υποβάλλει ερώτηση την οποία υπέγραφαν έξι βουλευτές με θέμα «Αυτόκλητες Πολιτοφυλακές».

Αναλυτικά:

«Κύριοι Υπουργοί,

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται κινήσεις για τη δημιουργία ομάδων πολιτοφυλακής, με στρατολογήσεις και εκπαίδευση πολιτών με σκοπό να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, ώστε «να αντιμετωπίσουν την αύξηση της εγκληματικότητας, το χάος που θα προκύψει από ενδεχόμενη χρεοκοπία και τον εξωτερικό εχθρό που επιβουλεύεται τη χώρα».

Η λειτουργία και ο σκοπός αυτών των αυτόκλητων πολιτοφυλακών παραπέμπουν σε παραστρατιωτικές οργανώσεις. Με ακροδεξιά ρητορική, επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τη συγκυρία και να διεκδικήσουν ρόλο υποκατάστατου και συμπαραστάτη των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, η αποστολή των οποίων απορρέει από το Σύνταγμα και είναι, αφενός η πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, η περιφρούρηση του Δημοκρατικού πολιτεύματος και της έννομης τάξης και η αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, αφετέρου η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας απέναντι σε εξωτερικούς κινδύνους.

Αναφέρεται, μάλιστα, ότι οι πολιτοφυλακές εξαπλώνονται μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, απευθυνόμενες σε εν ενεργεία άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, λοκατζήδες, έφεδρους, «πατριώτες», ακόμη και σε ανήλικους μαθητές.

Με βάση τα λεγόμενά τους, σκοπός είναι να οργανωθούν οι «πατριώτες» σε μια «συντεταγμένη πειθαρχημένη πατριωτική στρατιωτική δύναμη για να πολεμήσει υπέρ της εθνικής ασφάλειας».

Μάλιστα σε παλαιότερη συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, «επικεφαλής» μιας εκ των λεγόμενων πολιτοφυλακών σκιαγράφησε απροκάλυπτα την οργάνωση, τους στόχους και το ιδεολογικό περίβλημα αυτών των παραστρατιωτικών οργανώσεων:

-«Παντού σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες ομάδες πολιτοφυλακής που εκπαιδεύονται με όπλα airsoft. Είναι όπλα τρίτης γενιάς αερίου και ηλεκτρικά και εκτοξεύουν απλές πλαστικές μπίλιες. Ο γενικότερος αριθμός αυτών που εκπαιδεύονται σε όλη τη χώρα με αυτό τον τρόπο όλα αυτά τα χρόνια μετρά αρκετές χιλιάδες».

- «Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι Έφεδροι έχουν αναπτύξει μια δυναμική που λέει ότι εκπαιδευόμαστε ακόμη και μετά το στρατό, για να διατηρήσουμε την προσωπική μας γνώση να αυξήσουμε τη στρατιωτική γνώση που διαθέτουμε, ώστε την ώρα που θα παρουσιαστεί κάποιος στο στρατό να είναι πιο πολύ έτοιμος. Εμείς το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Θεωρούμε ότι έρχεται μια δύσκολη κατάσταση και σε κείνη τη δύσκολη κατάσταση, που ποτέ να μην έρθει κι αχρείαστοι να είμαστε, να μας βρει προετοιμασμένους. Είναι μια πρωτοβουλία παράπλευρη από τα σώματα ασφαλείας».

-«Η χρεοκοπία αναγκαστικά θα οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις στη χώρα μας. Όταν έρθει εκείνη η κρίση ώρα να είστε σίγουροι ότι κάθε Έλληνας σ' αυτό τον τόπο θα έχει κι από ένα όπλο. Όπλα βρίσκονται την ώρα του πολέμου».

Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι άμεση συνέπεια της αποτυχίας της Ελληνικής Πολιτείας στο να προασπίσει την ευνομία και να προστατέψει τα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών.

Παράλληλα το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων, ίδρυσε την Ελληνική Πολιτοφυλακή ως ένα επιστημονικό πρόγραμμα ελέγχου εγκληματικότητας, αρμοδιότητα του οποίου είναι η ασφάλεια και η προστασία όσων διαμένουν στην Ελληνική επικράτεια, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκεύματος. Παρά τον νόμιμο χαρακτήρα αυτού, εξαιρετικής σημασίας είναι ο διαρκής και αυστηρός έλεγχος του προγράμματος, αναφορικά με την διοίκησή του και τις πρακτικές που εφαρμόζει.

Επειδή η δημιουργία και η δράση αυτών των ομάδων δημιουργούν αποκλίνουσες τάσεις μέσα στην κοινωνία και αποτελούν εν δυνάμει απειλή του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Επειδή το Ελληνικό Κράτος οφείλει να δείχνει μηδενική ανοχή σε μη αρμόδια όργανα.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1.Ποια μέτρα θα λάβουν για την άμεση διάλυση των πολιτοφυλακών και την περιφρούρηση του δημοκρατικού πολιτεύματος και της συνταγματικής τάξης;

2.Προτίθενται να προβούν σε αυστηρό έλεγχο των πρακτικών της Ελληνικής Πολιτοφυλακής;

3.Προτίθενται να θεσπίσουν αυστηρότερους όρους χρήσης και αδειοδότησης όπλων;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μαρία Γιαννακάκη

Νίκος Τσούκαλης

Πάρις Μουτσινάς

Μαρία Ρεπούση

Δημήτρης Αναγνωστάκης

Γιώργος Κυρίτσης»

Πηγή: Παναγιωτόπουλος σε Δένδια για Πατριωτική Πολιτοφυλακή: Είναι παράνομοι, πάταξέ τους | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/108311#ixzz2UtPFftiw

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με πολιτικό θέατρο δεν πάμε μπροστά Του Νίκου Ιακ. Γερονικόλα - Η εξωστρέφεια, η ανταλλαγή...
Νέος προορισμός της Dodekanisos Seaways η Αστυπάλαια! - Η Dodekanisos Seaways ανακοινώνει την...
Θέμα: “Κοινωνικό μήνυμα του Ι.Σ.Ρ. για τον εμβολιασμό κατά Covid-19”     ...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...