ΠΑΜΕ: Τα σωματεία της Ρόδου να υπερασπιστούν την ΡΟΔΑ


Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ για το ΡΟΔΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στις ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ‘’ΡΟΔΑ’’

Η παραχώρηση των Αστικών Συγκοινωνιών σε επιχειρηματικά συμφέροντα –κοινοπραξίες δεν είναι ούτε ‘’ξαφνικός θάνατος’’,  ούτε σημερινή επιταγή της Τρόϊκας και των Μνημονίων, αλλά  είναι δρομολογημένη εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σε προ μνημονίου εποχή. Όσοι  λοιπόν τόσα χρόνια,  αθώωναν και εξακολουθούν προκλητικά και μεθοδευμένα να εξωραΐζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, την ίδια ώρα που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις συνέπειές της στους εργαζόμενους, είναι ένοχοι . Είναι ξεκάθαρη η στάση τους, όπως το έδειξαν μέχρι τώρα με τις ιδιωτικοποιήσεις , με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με τις απολύσεις. Είναι ακόμα πιο ξεκάθαρη η στάση τους όταν προτείνουν ως μόνη διέξοδο, τον μονόδρομο-αδιέξοδο για τους εργαζόμενους της ΕΕ και των μονοπωλίων. Κάνουν καθημερινά τη ζωή μας κόλαση, για να παραμείνουν και να γίνουν ακόμα πιο ισχυροί, οι επιχειρηματικοί όμιλοι που στηρίζουν.

Ως εδώ με τη σωτηρία τους, ως εδώ οι θυσίες για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Ή εμείς ή αυτοί. Το δίλλημα μπαίνει κάθε μέρα και πιο επιτακτικά για κάθε εργαζόμενο, για κάθε άνθρωπο του μόχθου. Ή με τα μονοπώλια, ή με το λαό.

Αυτοί είναι οι  δύο δρόμοι ανάπτυξης και η επιλογή στα χέρια των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση είναι υπηρέτης των μονοπωλίων. Γι’ αυτό σε συντονισμό με το μαύρο μπλοκ ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και όλων των κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων που δεν αμφισβητούν ούτε ‘’κατά κεραία’’ την Λυκοσυμαχία της Ε.Ε μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο.

Είναι χρέος δικό μας απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο να μη μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια ηττοπαθείς και μοιρολάτρες, όπως μας καλούν οι σειρήνες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και όλοι αυτοί που θέλουν μια καλύτερη διαχείριση του σάπιου συστήματος.

Δήμος και Περιφέρεια (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ)  ψήφισαν, υπερασπίστηκαν, υλοποιούν με ευλάβεια  και την ‘’Λευκή Βίβλο’’1994 και τον Καλλικράτη  και μέσα από αυτά  τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων , που τώρα είναι πανέτοιμοι να επενδύσουν και στις αστικές συγκοινωνίες με στόχο το κέρδος.

Καμιά ‘’αξιολόγηση’’δεν θα σώσει κανέναν. Η ‘’αξιολόγηση’’ στα χέρια Δήμων-Περιφερειών-Κυβερνήσεων που  επιταχύνουν την υλοποίηση των αντεργατικών , αντιλαϊκών μέτρων μέσα από την εφαρμογή των Δανειακών συμβάσεων  και των Μνημονίων είναι φονικό εργαλείο  στα χέρια τους!

Ποιοι ξέχασαν τον «νόμο Χρυσοχοΐδη» για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ ;

Ποιοι  ξέχασαν  την απόφαση του υπουργού Μεταφορών – Επικοινωνιών Μ. Λιάπη, να καταβάλλεται σε 19 ΚΤΕΛ, ποσό 2,8 εκατ. ευρώ για την αντικατάσταση 42 αστικών και υπεραστικών λεωφορείων  δίνοντας προίκα  15,5 εκατ. ευρώ τους ιδιοκτήτες 48 ΚΤΕΛ;

Καλούμε τα Σωματεία του νησιού να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις υπεράσπισης του Δημόσιου Κοινωνικού αγαθού των Μεταφορών.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί όχι μόνο τους εργαζόμενους στα Αστικά           Λεωφορεία αλλά το σύνολο των εργαζόμενων στο νησί να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα για δωρεάν μετακίνηση όλη την ημέρα των ανέργων, των συνταξιούχων, των    απόρων, των πολυτέκνων, των αναπήρων, των φοιτητών και των μαθητών, των φαντάρων και άλλων ευπαθών ομάδων. Με δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων κατά τις ώρες που πάνε και γυρίζουν από τη δουλειά τους. Με εργαζόμενους επαρκείς σε αριθμό , με σταθερή και μόνιμη δουλειά  με πλήρη δικαιώματα.

Να συγκρουστούμε αποφασιστικά και ανυποχώρητα με τα μονοπώλια, με τη βάρβαρη πολιτική που τα υπηρετεί και με την ενωμένη ταξική μας πάλη να την ανατρέψουμε και να ανοίξουμε το δρόμο για μια πολιτική αποκλειστικά σε όφελος του λαού, όπου οι αστικές συγκοινωνίες, οι μεταφορές συνολικά και άλλοι στρατηγικοί τομείς (ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, κ.λπ.) θα γίνουν λαϊκή περιουσία και θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

Ρόδος 3/12/2013

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...