ΠΑΜΕ: Κροκοδείλια δάκρυα και στάχτη στα μάτια των ξενοδοχοϋπαλλήλων , η τροπολογία για το επίδομα

Δελτίο Τύπου

Κροκοδείλια δάκρυα , στάχτη στα ματιά των ξενοδοχοϋπάλληλων  και τουφεκιές στον αέρα. Έτσι μονό μπορούν να χαρακτηριστούν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το επίδομα ανεργίας.
Οι θιασώτες της πολιτικής που υπηρετεί με αξιοθαύμαστη προσήλωση τις ανάγκες των μεγαλοξενοδόχων και του κεφαλαίου συνολικά,  προσπαθούν να στρογγυλέψουν με χίλιους  δυο ελιγμούς , την εκρηκτική  κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό ,προσθέτοντας τροπολογίες στο επι τις ουσίας κομμένοεπίδομα ανεργίας.
Την στιγμή δηλαδή, που υλοποιούνται προγράμματα ύψους 2.183.000.000 ευρώ (ποσά ικανά για να καλύψουν ουσιαστικά, τους εποχιακά και μη, ανέργους) και τα 150.000.000 κατευθύνονται στις τσέπες των ξενοδόχων, οι εργαζόμενοι του κλάδου και οι οικογένειες τους, μετά από τις μειώσεις που έχουν δεχτεί κοντά στο 14%, μετά την υπερεκμετάλλευση μέσα στα ξενοδοχεία, την έμμεση και άμεση φοροαφαιμαξη, αν και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, πρέπει να ζήσουν με 360 για ένα τρίμηνο.
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι πρέπει να βγάλουν συμπέρασμα για τις πολιτικές επιλογές , τόσο σε επίπεδο κοινωνικών δαπανών, όσο και σε επίπεδο όρων εργασίας που έχουν διαμορφωθεί . Πως όλη αυτή η δέσμη μέτρων  υπηρέτησε τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων , ρίχνοντας ταυτόχρονα  την τιμή της εργατικής δύναμης στα τάρταρα. Πρέπει να βγάλουν συμπέρασμα από την στάση των εργοδοτικών πλειοψηφιών στο σωματείο, που καλλιεργεί την ηττοπάθεια μέσα στο κίνημα . Το σύρσιμο του κινήματος για την λύση των οξυμένων προβλημάτων, εντός των τειχών της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης
Η απεργία στις 6 του Νοέμβρη πρέπει και μπορεί να αποτελέσει αφετηρία, των εργαζομένων του κλάδου για την σύγκρουση με τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων, του κεφαλαίου. Να αποτελέσει παρακαταθήκη για την οργάνωση της πάλης .

Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ
Δευτέρα 21 Οκτώβρη 2013

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...