ΠΑΜΕ: Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν! Όλοι στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου

                  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ   4/10/2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 7ΟΚΤΩΒΡΗ

 

Βιομήχανοι, τραπεζίτες, μονοπωλιακοί όμιλοι, Τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, μας έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο και φέρνουν κόλαση.H επίθεση από κυβέρνηση και τρόικα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις θα ενταθεί και είναι αναγκαίο μονοπώλια – εργοδότες – κυβέρνηση και τρόικα να βρεθούν αντιμέτωποι με την μαζική αντίδραση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

          Να νοιώσουν την καυτή ανάσα του εργατικού κινήματος στο σβέρκο τους. Να μην περάσει η προπαγάνδα εργοδοτών και κυβέρνησης ότι τα μέτρα είναι τα τελευταία ότι πρέπει να στηριχτούν από τον λαό.

           Να υψωθεί φράγμα παρεμπόδισης, καθυστέρησης των μέτρων .Να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις να ανακληθούν και μαζί με αυτά να σαρωθεί και η σημερινή κυβέρνηση και κάθε φιλόδοξος διαχειριστής αυτού του βαρβάρου συστήματος.

           Όπως βλέπεται με βάση τις προηγούμενες ρυθμίσεις καθημερινά συμπληρώνεται το αντεργατικό παζλ. Όπως για παράδειγμα με τις συντάξεις που περικόπτονται , τους μισθούς που μειώνονται παραπέρα αλλά  και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προστίθενται όπως τα νέα χαράτσια – η απελευθέρωση των απολύσεων Μας θέλουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο, τσακίζουν το 8ωρο, καταργούν την Κυριακή αργία. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, επιπλέον μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές  – τους νέους περιορισμούς στην εκδήλωση των αγώνων και των κινητοποιήσεων που ετοιμάζονται να νομοθετήσουν.  

Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν!

Το ερωτημα ειναι μπορούμε να τους σταματήσουμε;

Στις 7 Οκτώβρη μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα . Μπορούμε να τους σταματήσουμε αν πάρουμε αποφάσεις Αν κάθε εργάτης και εργάτρια πάρει θέση, κάνει προτάσεις, πάρει ευθύνες, όταν τα σωματεία μπουν αποφασιστικά μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, στην οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, παραμερίζοντας κάθε συμβιβασμένο και φοβισμένο συνδικαλιστή. Μπορούμε εφόσον βάλουμε αποφασιστικό τέλος στον συνδικαλισμό που έβαζε και βάζει πλάτη για να υλοποιούνται αυτές οι πολιτικές, που σπέρνει το δηλητήριο του συμβιβασμού και της υποταγής των εργαζόμενων.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε όταν το καθημερινό αυθόρμητο σιχτίρισμα, το "φτάνει πια, δεν αντέχουμε" γίνει σύνθημα αγώνα και οργάνωσης σε κάθε εργοστάσιο, τόπο δουλειάς, σε κάθε συνοικία. Μπορούμε όταν περάσουμε το φόβο στο απέναντι στρατόπεδο. Όταν η κυβέρνηση και οι εργοδότες μας βρουν μπροστά τους οργανωμένους και αποφασισμένους.

Σε αυτό τον αγώνα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπαίνουν μπροστά και καλούν κάθε σωματείο να πάρει αποφάσεις συμμετοχής με σκοπο να οργανωθει απεργια σε δημοσιο και ιδιωτικο τομεα,όπως εχει κανει προταση η παραταξη μας και στο ΕΚΡ με ημερομηνια την 23 οκτωβρη

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Οκτώβρη μπορεί να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση των αγώνων. H πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων ανησυχεί το κράτος των μονοπωλίων, τα κόμματά του.   Το  ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και αγώνα.

Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι.

 Όσο υπάρχει ΕΕ, λύτρωση δε θα υπάρχει. Τα μνημόνια θα είναι μόνιμα και διαρκείας. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Αγώνας εδώ και τώρα για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας!

Όχι άλλες θυσίες για το λαό

Όσα η εργατική τάξη με αγώνες και θυσίες κατέκτησε σε έναν αιώνα, προσπαθούν να τα ισοπεδώσουν. Είναι αισχρό ψέμα ότι με μια αλλαγή κυβέρνησης ο λαός θα επανακτήσει ότι έχασε. Απαιτείται σκληρή σύγκρουση στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς. Εκεί που συγκρούεται η πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων με την πολιτική που συμφέρει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα δεν είναι μάχη εικόνας και εντυπώσεων, αλλά σκληρός ταξικός πόλεμος που έχει νικητές και χαμένους. Και ο λαός δεν πρέπει να βγει χαμένος.

. Να βάλουμε μπρος για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ και το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

      ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ

  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις συλλογικές συμβάσεις ,να επανέλθει η υποχρεοτητα τους και να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με μισθους συμφωνα με τις αναγκες μας.
  • Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και να δοθεί σε όλους τους ξενοδοχουπαλληλους και ολους τους εργαζόμενους . Ολοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα
  • Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια. Να σταματήσουν οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα
  • Να καταργηθούν άμεσα οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να παρθούν πίσω οι μειώσεις στις συντάξεις, να επανέλθουν η 13η και 14η σύνταξη, να επιστραφούν στα ταμεία τα κλεμμένα και παρακρατημένα από το κράτος και τους εργοδότες.
  • Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε  κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια των εργαζομένων

ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ    ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

           ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ   7 ΟΚΤΩΒΡΗ  ΣΤΙΣ 6 μ.μ

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...