Παιχνίδια κατασκόπων στη Ρόδο: Διευρύνεται ο κύκλος των ερευνών - Αναζητείται ο αποδέκτης!....

Διευρύνεται ο κύκλος των ερευνών που αφορούν την υπόθεση της κατασκοπείας στη Ρόδο από έναν 35χρονο υπάλληλο του Τουρκικού προξενείου στην Ρόδο και του 54χρονου μάγειρα του πλοίου «Ε/Γ Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ» της εταιρείας ΣΑΟΣ που διενεργεί δρομολόγιο στην άγονη γραμμή Ρόδος – Καστελλόριζο.

Οι δικαστικές αρχές αναμένουν έως την Παρασκευή τις έγγραφες εξηγήσεις του 35χρονου για να συμπεριληφθούν στην δικογραφία που θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος των 4 ηλεκτρονικών υπολογιστών των 8 κινητών και των δύο σκληρών δίσκων, που κατασχέθηκαν από την οικία του 35χρονου αλλά και των δύο κινητών τηλεφώνων που κατασχέθηκαν από τον 54χρονο.

Στόχος ο εντοπισμός του αποδέκτη των πληροφοριών

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ «τον αποδέκτη των πληροφοριών στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου στον οποίο οι δύο μουσουλμάνοι κατάσκοποι έστελναν κωδικοποιημένες πληροφορίες για τις κινήσεις των πλοίων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού αλλά και των στρατιωτικών μονάδων πάνω και γύρω από το Καστελλόριζο αναζητούν οι Αρχές.

Από την πλευρά της η εφημερίδα «Η Δημοκρατική» υποστηρίζει πως «μια από τις κινήσεις του που έχουν καταγραφεί είναι και αυτή της συνάντησής του 54άχρονου με τον 35χρονο στο Ενυδρείο.

Εκεί όπως και ο ίδιος αναφέρει, ο 35χρονος άρχισε να τον ρωτάει για τα πολεμικά πλοία που έβλεπε στο Καστελλόριζο, ενώ στην επόμενη συνάντησή τους τον παρέλαβε στην Ρόδο από το καράβι και τον πήγε σε οικία συγγενούς του στην Ιαλυσό.

Εκεί του ζήτησε για πρώτη φορά όταν βρίσκεται στο Καστελλόριζο να του δίνει τις θέσεις των πολεμικών πλοίων στο νησί και τους αριθμούς που έφεραν, λέγοντάς του μάλιστα ότι τις πληροφορίες αυτές θα τις μετέφερε μέσω της εφαρμογής what’s up.

Σε δύο ταξίδια που ακολούθησαν πράγματι ο 54χρονος του απέστειλε πληροφορίες για τις ακριβείς θέσεις πολεμικών πλοίων καθώς και τον αριθμό των στρατιωτών που μετέφερε η ναυτιλιακή εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

Ο 54χρονος διατείνεται ότι την τελευταία φορά που συναντήθηκαν ο 35χρονος του ζήτησε να μιλάνε μόνο μέσω της εφαρμογής what’s up αλλά και να διαγράψει από το κινητό του τηλέφωνο όλα τα μηνύματά τους.

Ο 54χρονος μάλιστα ισχυρίζεται ότι τότε άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι «ήταν επικίνδυνος» και του είπε ότι δεν θέλει να ξαναβρεθούν.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...