ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ
Υλικά
- 200 γρ. φρέσκο γάλα 1,5%
- 300 γρ κρέμα γάλακτος light
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Τα βάζουμε στο μίξερ όλα μαζί και τα χτυπάμε μέχρι να ψιλό αφρατέψουν.
Τα βάζουμε στην κατάψυξη και για 5 φορές το βγάζουμε και το χτυπάμε ανά μισή ώρα.
Από εκεί και έπειτα ο κάθε ένας βάζει τη γεύση που του αρέσει….βανίλια, κακάο, ξηρούς καρπούς κ.α
ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ
Υλικά
- 2 φλ. γάλα 1,5% σε λιπαρά
- 2 λοβούς βανίλιας
- 4 κρόκους αυγών
- 4κ.σ. γλυκαντικό Sweet & Balance σουκραλόζη σε σκόνη
- 1φλ. κρέμα γάλακτος light
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το γάλα. Χαράζουμε τους λοβούς της βανίλιας και με τη μύτη ενός μαχαιριού βγάζουμε τους σπόρους και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει. Στο μεταξύ, χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τη σουραλόζη, μέχρι να ετοιμάσουμε κολλώδες, ανοιχτόχρωμο μίγμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας. Ξαναβάζουμε το μίγμα στη φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία, και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι το μίγμα να πήξει ελαφρώς. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί (όχι σφικτή) και την προσθέτουμε στο μίγμα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Μεταφέρουμε το μίγμα σε πλαστικό δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον, ανακατεύοντας καλά κάθε μία ώρα.
ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. φράουλες
1 φλ. παγάκια
1 κ.σ ζαχαρίνη ή 1 κ.σ μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τις φράουλες και αφαιρείτε τα κοτσανάκια.
Σε δυνατό μπλέντερ βάζουμε τις φράουλες, τον πάγο και τη ζαχαρίνη.
Χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
Σερβίρουμε με καλαμάκι και 1 φράουλα στην άκρη του ποτηριού