Πέτρες, ξύλα και πυροβολισμοί κατά Πυροσβεστών στον καταυλισμό ΡΟΜΑ στο Καρακόνερο - Καταγγελία από Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δωδεκανήσου

Προς: Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου

 -κα Μαρία Παπαγιαννίδου

 Κοιν.: 1. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

2. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

Αντιστράτηγο κ. Στέφανο Κολοκούρη

3. Δκτή Περ/κών Πυρ/κων Υπηρεσιών Νοτ. Αιγαίου

Αρχιπύραρχο κ. Βασίλειο Κοκμοτό

 4. Δκτή Πυρ/κών Υπηρεσιών Νομού Δωδ/νήσου

 Πύραρχο κ. Τσιτσικά Ιωάννη

 5. Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου

Αντιπύραρχο κ. Βενιό Νικήτα

6. Βουλευτές Δωδεκανήσου

7. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

 κ. Γιώργο Χατζημάρκο

  8. Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη

 9. ΜΜΕ

10. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

11. Μέλη της Ένωσής μας

 

Αρίθμ. Πρωτ. 77                                                                               

Ρόδος  24/03/2020

 

 

 

     Αξιότιμη κα Εισαγγελέα,

 

     είναι γνωστό τοις πάσι το γνωμικό «η υπομονή είναι αρετή» υπάρχει όμως κάποιο σημείο, πέρα από το οποίο, η υπομονή παύει να είναι αρετή. Άλλωστε αυτός που περιμένει πολύ, δεν πρέπει να περιμένει πολλά. Τα παραπάνω αισθήματα διακατέχουν την πλειονότητα των συναδέλφων μας που υπηρετούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου.

 

     Για ακόμη μία φορά καλούμαστε να αφυπνίσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου, για ακόμη μία φορά καλούμαστε να καταγγείλουμε γεγονότα, την ίδια στιγμή που οι πλέον αρμόδιοι να τα επιλύσουν σφυρίζουν αδιάφορα, μια αδιαφορία όμως που από τύχη δεν έχει στοιχίσει την ζωή των Πυροσβεστών, αφού η σωματική ακεραιότητα τους «τζογάρεται» καθημερινώς.

 

     Για ακόμη μία φορά καταγγέλλουμε κρούσματα βίας ΡΟΜΑ εναντίον συναδέλφων μας που κλήθηκαν να επέμβουν και να κατασβήσουν πυρκαγιά στον καταυλισμό στην περιοχή  Κορακόνερο Ρόδου.

 

     Για ακόμη μία φορά καταγγέλλουμε επιθέσεις με πέτρες και ξύλα, κατά συναδέλφων μας που απλά κλήθηκαν να κάνουν την δουλειά τους.

 

     Για ακόμη μία φορά καταγγέλλουμε πυροβολισμούς ΡΟΜΑ εναντίον των πυροσβεστών, προκειμένου να τους αποτρέψουν από την προσπάθεια τους να κατασβήσουν τις πυρκαγιές.

 

     Διερωτόμαστε τι παραπάνω πρέπει να κάνει ένα πολίτης σε μία ευνομούμενη πολιτεία ώστε να προστατεύσει τη ζωή του; Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα ώστε να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι ότι η δική τους υπομονή που έχουν επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια σε τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές, φτάνει τα όρια της δειλίας; Μήπως τελικά η υπομονή τους είναι μια μικρή μορφή απελπισίας, μεταμφιεσμένη σε αρετή;

 

 

     Αξιότιμη κα Εισαγγελέα,

 

     ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε:

 

  • Επιτέλους οι αρμόδιοι φορείς, αυτή τη φορά αναλάβουν τις όποιες ευθύνες τους αναλογούν, πράττοντας όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειές προκειμένου να δοθεί επιτέλους λύση
  • Να δοθούν από μεριάς σας αυστηρότερες εντολές, για τον τρόπο μετάβασης και επιστροφής των Πυροσβεστικών δυνάμεων σε αντίστοιχα συμβάντα, ώστε να διασφαλιστεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των Πυροσβεστών  
  • Το συγκεκριμένο κρούσμα να είναι το τελευταίο

 

     Ως Πυροσβεστικό Σώμα ουδέποτε αρνηθήκαμε τη βοήθειά μας στο κοινωνικό σύνολο, για το λόγο αυτό άλλωστε είμαστε ψηλά στη συνείδηση του Ελληνικού λαού. Τέτοιου είδους περιστατικά όμως μας στεναχωρούν, μας αποθαρρύνουν, θίγοντας παράλληλα την αξιοπρέπεια και το κύρος της Υπηρεσίας.

 

     Δεν θα επιτρέψουμε οι Πυροσβέστες να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα μιας αρρωστημένης κατάστασης.             Η Ένωσή μας θα παρακολουθεί την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος και δηλώνουμε ρητά ότι επιφυλασσόμαστε να προσφύγουμε χρησιμοποιώντας κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να προστατευθεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας.

 

     Όπως έλεγε και ένας από τους μεγαλύτερους σατιρικούς συγγραφείς της νεώτερης Ελλάδας «Ως πότε τέλος πάντων θα λέγωμεν «ως πότε;»

    

 

 

 

υπογραφή - σφραγίδα           

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

 

Χατζηκυριάκος Ιωάννης                                                                                                Κωνσταντάκης Παναγιώτης

 

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Απάντηση σε τουρκικές αιτιάσεις για τα Δωδεκάνησα Η Τουρκία θέτει θέμα «αποστρατιωτικοποίησης»...
Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, μίλησε...
H Dodekanisos Seaways, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των νησιωτών μας, ξεκίνησε από την Δευτέρα 14...
Οι άγνωστες ιστορίες της Ρόδου. - Του Νικολού Φαρμακίδη, πολιτικού μηχανικού. - Έχουν περάσει...