Πέντε μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ρόδου «Καζουλλείου» στους διακριθέντες του «1ου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Στο πλαίσιο του «1ου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ», που πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου 2021, μαθητές από διάφορα σχολεία της χώρας ήρθαν  σε επαφή με τη μαθηματική σκέψη με παιγνιώδη τρόπο, μέσω γρίφων. Ανάμεσα στους διακριθέντες ήταν και  πέντε μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ρόδου «Καζουλλείου». Αυτοί είναι οι :

 

Βασιλαράκη Ηλιάνα, Γεμενετζής Νίκος, Κοτσιφός Αλμπέρτο, Μιχαήλ Σταύρος και Στεφανάκη Ευαγγελία.

 

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών,  κ. Κωνσταντίνο Μπουραζάνα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας,  Λάρισας και Τρικάλων. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Ν. Κεραμέως καθώς και η υφυπουργός κα. Ζ. Μακρή. Διακεκριμένοι επιστήμονες, ο κ. Α. Φωκάς, Καθηγητής του Cambridge και ο κ. Κ. Δασκαλάκης, Καθηγητής του ΜΙΤ, επισήμαναν τη σπουδαιότητα της μάθησης, της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της καινοτομίας αλλά και της επιμονής και φιλεργατικότητας ως πολύτιμων αρωγών για την επίτευξη των στόχων τους.  Η συμμετοχή των μαθητών μας σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός τούς έδωσε τη δυνατότητα να επικεντρωθούν σε διαδικασίες αυτενέργειας, αλληλεπίδρασης και συνεργατικότητας.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των Διδασκόντων του  2ου ΓΕΛ Ρόδου «Καζουλλείου» επιθυμούν να συγχαρούν  τους διακριθέντες μαθητές αλλά και όλους τους συμμετέχοντες για τις προσπάθειές τους και ευχόμαστε στο μέλλον να πραγματοποιηθούν κι άλλες παρόμοιες αξιόλογες δράσεις που θα αναδεικνύουν τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες των μαθητών.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Να κατεδαφιστεί ΤΩΡΑ η αυθαίρετη κατασκευή στην Γλύστρα...
To κείμενο που ακολουθεί, εξιστορεί τα γεγονότα που οδήγησαν την Σύμη στην Επανάσταση του 1821...
Μέσα σε βαθιά οδύνη η οικογένεια, οι φίλοι και οι κάτοικοι του Παραδεισίου είπαν το "τελευταίο...
Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου - Ρόδος, 15/7/2021 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η περιφερειακή...