Πάτμος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί

Εκδόθηκε σημερα η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου με την οποία κηρύσσεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος Πάτμου, μετά τα σχετικά έγγραφα που εστάλησαν από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ.Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Πάτμου Ελ. Πέντε.

 

«Πόσο τυχεροί είμαστε μέσα στην ατυχία μας που δεν θρηνούμε θύματα» δήλωσε ο δήμαρχος Πάτμου Ελευθέριος Πέντες σχολιάζοντας την εικόνα που παρουσίαζαν ορισμένες οικίες μετά την έντονη βροχόπτωση που έπληξε το νησί στις 2 Φεβρουαρίου 2020.

Αργά χθες ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών από 4αμελές κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω με τη συνοδεία του Δημάρχου Ελευθερίου Πέντε και των αντιδημάρχων Κοινωνικής Πρόνοιας Ειρήνης Κανιαρού και Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλη Κωνσταντά.

 

Κλιμάκια της Περιφέρειας στο νησί

Σήμερα αναμένεται να συγκροτηθούν και τα κλιμάκια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που θα σταλούν είτε από Ρόδο είτε από Κω, με σκοπό να καταγράψουν και να εκτιμήσουν τις ζημιές που υπέστησαν επιχειρήσεις στην Πάτμο αλλά και τεχνικοί να ελέγξουν τις ζημιές σε κτήρια και το οδικό δίκτυο.

Οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού στα οποία το νερό και η λάσπη, ιδίως στην περιοχή της Σκάλας, έφτασαν ακόμη και το περίπου μισό μέτρο, όπως στο κτήριο των ΕΛΤΑ.

 

Η αμέσως επόμενη κίνηση των πληγέντων είναι να ζητήσουν από την Π.Υ. στην Κω βεβαιώσεις για την εικόνα που κατέγραψαν τα κλιμάκιά της, ώστε με τις άλλες που θα ζητηθούν να κατατεθούν αρμοδίως για να ξεκινήσει η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών και αποζημίωσής τους.

Την ίδια ώρα ολοκληρώθηκε από συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάτμου και η απάντληση των υδάτων από την Κεντρική πλατεία του λιμανιού, της οποίας η προσπέλαση ήταν αδύνατη.

Στο νησί αναμένεται σήμερα και ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Στα πληττόμενα χωριά της Θεσσαλίας επισκέφθηκε η οργάνωση «Γιατροί Καρδιάς» και έδωσε είδη πρώτης...
Σε ενα κατάμεστο ΡΟΔΟΝ έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...