Ο Χαράλαμπος Κόκκινος στις εκδηλώσεις στη Σύμη

Ρόδος , 8/5/2015-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ•    «ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ»

•« Ο Χ.ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 70Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΜΗ» .


    Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου , κ. Χ. Κόκκινος , παρέστη σήμερα  Παρασκευή 8 Μαϊου , στις επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νησί της Σύμης για την 70η Επέτειο παράδοσης της Δωδεκανήσου από τις γερμανικές δυνάμεις στους συμμάχους .

    Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωνε και άνοιγε ο δρόμος για την  απελευθέρωση της Σύμης και όλης της Δωδεκανήσου και της  ενσωμάτωσης τους στη Μητέρα Ελλάδα .

    Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας , κ. Καμμένου ,  της ηγεσίας  των Ενόπλων Δυνάμεων , των βουλευτών της Δωδεκανήσου , των στελεχών της αυτοδιοίκησης ,  των αρχών του τόπου και πλήθους κόσμου  πραγματοποιήθηκε δοξολογία στη Μητρόπολη της Σύμης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύμης , κκ Χρυσοστόμου και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων και παρέλαση .

    Ο Χ. Κόκκινος μιλώντας με τους κατοίκους του νησιού , αλλά και με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ  επισήμανε ότι : “ Οι μέρες μνήμης που καταγράφονται στην πλούσια ιστορία μας στέλνουν διαχρονικά μηνύματα . Στις κρίσιμες στιγμές, που περνά ο τόπος ,  οι Έλληνες καλούμαστε με ενότητα και συνεχή προσπάθεια να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας και να ανταποκριθούμε στις μεγάλες  προκλήσεις της εποχής μας , σηκώνοντας ψηλά και πάλι την Ελλάδα μας . Είναι ένας αγώνας διαρκείας για να διαφυλάξουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία .
    Οι σύμμαχοι μας οφείλουν να  έχουν πάντα στη μνήμη τους τους  κοινούς αγώνες που έχουμε δώσει μαζί και το ποτάμι αίματος που έχουν χύσει οι Έλληνες στους αγώνες για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία .”

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...