Ο Φώτης Χατζηδιάκος παρουσιάζει τις προτάσεις της παράταξης του για την Υγεία και την Πρόνοια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Τις προτάσεις της παράταξης του «ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας θα καταθέσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Απριλίου μεταξύ του Δήμου Ρόδου, της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των βουλευτών της Δωδεκανήσου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα του τομέα της δημόσιας υγείας.
    Οι προτάσεις διαμορφώθηκαν από τους γιατρούς, τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας, οι οποίοι είναι υποψήφιοι και συνεργάτες της παράταξης  «Ρόδος Δύναμη Πολιτών».
      Κεντρική μέριμνα των προτάσεων είναι η παροχή καθολικής πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες πρόνοιας και υγείας για όλους τους δημότες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στους μακροχρόνια άνεργους, στους ανασφάλιστους, στους ηλικιωμένους, στους πολίτες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, στους κατοίκους της υπαίθρου και των μικρών χωριών, καθώς και στους επισκέπτες που κατακλύζουν το νησί μας κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Οι προτεινόμενες δράσεις θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμα της παράταξης, το οποίο θέτει 3 στόχους:
1.    Πρόληψη και διατήρηση της υγείας, μέσω προγραμμάτων ενημέρωσης των πολιτών και μέσω προγραμμάτων προληπτικών και προσυμπτωματικών ελέγχων.
2.    Ενδυνάμωση των υφιστάμενων δομών κοινωνικής πρόνοιας και πρωτοβάθμιας υγείας και αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.
3.    Δημιουργία νέων, καινοτόμων δομών και υπηρεσιών, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ελλείψεις πόρων, τόσο ανθρώπινων, όσο και οικονομικών λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας.
 
Μεταξύ των προτεινόμενων δράσεων συγκαταλέγονται:
-Ανάπτυξη Τοπικού Υγειονομικού Χάρτη
 
-Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
 
-ΚΕΠ Υγείας
 
-Πρόγραμμα τηλεειδοποίησης για άτομα 3ης ηλικίας
 
-Ανοιχτά Κέντρα Προστασίας Υγείας (Α.ΚΕ.Π.Υ)
 
-Αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του  Ι.Κ.Α. και του  παλιού νοσοκομείου.
 
-Δημιουργία ιδιωτικών ιατρείων χαμηλού κόστους για την υγειονομική κάλυψη των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων χωριών.
 
-Ορθολογική διαχείριση του υφιστάμενου στόλου ασθενοφόρων για τη γρηγορότερη διακομιδή εκτάκτων περιστατικών στη Δυτική και Ανατολική πλευρά του νησιού
 
-Στήριξη δομών αντιμετώπισης κάθε μορφής εξάρτησης σε συνεργασία με την Περιφέρεια όπως    η ΔΙΟΔΟΣ το ΚΕΘΕΑ και το παράρτημα του ΟΚΑΝΑ.

Άμεση και αποτελεσματική επίλυση του ζητήματος των αδέσποτων/Δημιουργία Δημοτικού καταφυγίου για αδέσποτα ζώα.

 Πηγές χρηματοδότησης των προτεινόμενων δράσεων αποτελούν, το νέο ΕΣΠΑ και τα διαρθρωτικά ταμεία της πολιτική συνοχής της Ε.Ε. το 3ο Πολυετές Πρόγραμμα «Υγεία για την Ανάπτυξη», το νέο ερευνητικό πρόγραμμα της Ε.Ε. «Ορίζοντας 2020» και ίδιοι πόροι του δήμου και  με διαβαθμιδική συνεργασία με την Περιφέρεια.

  Οι αναλυτικές προτάσεις, καθώς και η στρατηγική της παράταξης στον τομέα της υγείας και τη κοινωνικής πρόνοιας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα «rhodos2014.gr», στην οποία οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα μέσω της ενότητας «+αποφασίζω» να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και απόψεις  επί του θέματος.



 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...