Ο Υφυπ. Πολιτικής Προστασίας στην Κάρπαθο, γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

 

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς σήμερα Κυριακή, 27 Ιουνίου 2020, πραγματοποίησε επίσκεψη την Κάρπαθο στο πλαίσιο ενημέρωσης για τη θωράκιση του νησιού για την προστασία των πολιτών και την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Ο κ. Χαρδαλιάς έφτασε στις 08.00 και έμεινε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά στο διεθνές αεροδρόμιο της Καρπάθου. Είχε προσκαλέσει όλους τους φορείς του νησιού, Δήμαρχο, Έπαρχο, υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, Διοικητές Αστυνομίας, Στρατού, Λιμενικού, Πυροσβεστικής και τους παρουσίασε το σχέδιο μέσω του οποίου θα δεχτούν τους καλοκαιρινούς επισκέπτες.

Με αιχμή το αεροδρόμιο του νησιού, που ανοίγει για διεθνείς πτήσεις στις 3-4 Ιουλίου, θα φθάσει στην Κάρπαθο τετραμελές κλιμάκιο της πολεμικής αεροπορίας και σε κάθε  πτήση θα διενεργούνται κατ΄ελάχιστον 50 τεστ για τον κορονωιό. Παράλληλα τρέχει και το  πρόγραμμα καταγραφής των επιβατών διεθνών πτήσεων με την φόρμα PLF όπου τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την πτήση τους θα καταγράφονται σημαντικά στοιχεία για κάθε ταξιδιώτη.

Μαζί με την τετραμελή ομάδα θα υπάρχει γιατρός από το Κέντρο Υγείας, ένας αστυνομικός και ένας πυροσβέστης. 

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας περπάτησε όλους τους χώρους υποδοχής και εξήγησε πως λειτουργεί το σχέδιο που έχουν επεξεργαστεί ειδικοί επιστήμονες. Μάλιστα την Τρίτη 30 Ιουνίου θα γίνει γενική δοκιμή, με όλες τις δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στο αεροδρόμιο της Καρπάθου. Επίσης ξεκαθαρίστηκε ότι το σχέδιο είναι σε διαρκή εξέλιξη και κάθε φορά θα εξετάζεται ο αριθμός των επισκεπτών, έτσι ώστε, να αν χρειαστεί, να αυξηθούν οι δυνάμεις που θα παρακολουθούν και θα εποπτεύουν το αεροδρόμιο του νησιού που είναι και η κύρια πύλη εισόδου από το εξωτερικό. Άλλωστε όσοι φτάνουν με πλοίο έχουν ελεγχθεί σε κάποιο άλλο ελληνικό αεροδρόμιο.

Ένα ακόμη σημείο που στάθηκε ο κ. Χαρδαλιάς είναι και η ενημέρωση του κόσμου και εκεί όπως είπε χρειάζεται σύνεση και πολύ προσοχή για να αποφεύγονται τα λάθη βιασύνης και η σπορά πανικού στον κόσμο. 

Κάποιοι από εκείνους που παρακολούθησαν την ενημέρωση κ. Χαρδαλιά βρήκαν το σχέδιο εξαιρετικά ουσιαστικό και εμπεριστατωμένο αν και όπως επισημάνθηκε και στον κ. Χαρδαλιά, από τους χώρους του αεροδρομίου της Καρπάθου λείπουν οι ειδικές σημάνσεις. 

 

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Το άρθρο του Γ. Νικητιάδη, που ακολουθεί, δημοσιεύεται στο μεγάλο ιστότοπο «The Caller» - ΟΙ...
Ο κ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ «ΒΡΩΜΙΚΟ 89»,ΕΝΩ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΤΟΝ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ...
Δημήτρης Θ. Κρεμαστινός … Πεθαίνει όποιος λησμονιέται - Του Χαράλαμπου Ι. Πλάτση - Εκλογές...
Ρόδος, 10Ιουνίου2020 - Μήνυμα του Προέδρου της Dodekanisos Seaways, Χρήστου Σπανού, για το...