Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Νικητιάδης βρέθηκε στην Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σαφές μήνυμα ενδυνάμωσης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και στήριξης του υποψηφίου ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής  Γιώργου Νικητιάδη, έστειλαν οι κάτοικοι της Κω την Κυριακή 19 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας που πραγματοποίησε ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού στο νησί, η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Ο κ. Γιωργος Νικητιάδης ξεκίνησε την ομιλία του, αποτίoντας  φόρο τιμής στους 353.000 της ποντιακής γενοκτονίας απο τα τουρκικά στρατεύματα. Στη συνέχεια  έκανε εκτενή αναφορά στις θέσεις και τις αρχές του Κινήματος Αλλαγής και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αναφερόμενος στον τομέα του τουρισμού τόνισε πως οι προοπτικές ανάπτυξης του τομέα αυτού,  είναι πάρα πολλές και υπογράμμισε την πρόταση του για την καθιέρωση θέσης επιτρόπου τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του παρατήρησε πως οι παρεμβάσεις στον τουριστικό τομέα απο την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Κράτους, ήταν αποσπασματικές και ήρθαν κυρίως μέσα από την ενίσχυση συγγενών προς τον τουρισμό́ τομέων της Οικονομίας.

Στο κεφάλαιο του μεταναστευτικού, ο κ. Νικητιάδης παρατήρησε πως το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Κίνημα Αλλαγής προτείνουν  ίση κατανομή των βαρών και υπογράμμισε πως αυτός είναι ένας στόχος που πρέπει να επιτευχθεί. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής σημείωσε πως δεν πρέπει τα νησιά μας να είναι αποδέκτες πληθυσμών προσφύγων μεγαλύτερων απο αυτόν που αντέχουν. “Δεν μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες ευρωπαϊκές πόλεις που δεν έχουν ούτε έναν μετανάστη, όταν η Κως φιλοξενεί πάνω απο 4.000 η Σάμος πάνω απο 5.000 η Μυτιλήνη πάνω απο 6.000”. Είναι πάγια θέση μας πως hot spot και τουρισμός δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

 

 

 

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής επανερχόμενος στον τομέα του τουρισμού υπογράμμισε την πρόταση του για την καθιέρωση επιτρόπου

Τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρατηρώντας πως έχουμε 27 επιτρόπους για διάφορα θέματα, εκτός από τον τουρισμό. “Φανταστείτε να υπήρχε ένας επίτροπους που μοναδική του ασχολία θα ήταν η ανάπτυξη και ο στρατηγικός σχεδιασμός της τουριστικής ανάπτυξης. Θα μπορούσαν να γίνουν τεράστια βήματα

Για τα θέματα της κοινής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας που αποτελούν και βασικούς άξονες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Νικητιάδης τόνισε πως “Η Ευρωπαϊκή Ένωση -και αυτό είναι μία από τις πάγιες θέσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών- θα πρέπει να αποκτήσει πλέον κοινή εξωτερική πολιτική. Τα σύνορά της που είναι στον Έβρο, στη Λέσβο και στο Καστελλόριζο, θα πρέπει να φυλάττονται από μία κοινή δύναμη. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρχει ενιαία και κοινή πολιτική και στον τομέα της Άμυνας.

 Η πρόσφατη δήλωση της κας Μοργκερίνη προς την Τουρκία ότι «Η Ευρώπη δεν θα μείνει απαθής στις απειλές της Τουρκίας», αποτελεί ένα θετικό στοιχείο. Έχουμε όμως δρόμο να διανύσουμε μέχρι να θωρακίσουμε όλοι μαζί οι Ευρωπαίοι τα σύνορα μας. Ξανά εμείς οι Σοσιαλιστές έχουμε οριοθετήσει αυτή την θέση”.

Αναφερόμενος στην άνοδο της ακροδεξιάς ο κ. Νικητιάδης σημείωσε πως το φαινόμενο αυτό έχει ρίζες στις βαθιά συντηρητικές πολιτικές, που έχουν εφαρμοστεί εξανεμίζοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα πάνω στον οποίο είχε οικοδομήσει η Ευρώπη. Παράλληλα παρατήρησε πως βασικοί άξονες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι η καθιέρωση ενός ελάχιστου μισθού εργαζομένων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράλληλα η καθιέρωση ενός ελάχιστου επιδόματος ανεργίας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...