Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ, Βάιος Καλοπήτας στο νοσοκομείο Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ--Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ, Βάιος Καλοπήτας επισκέφθηκε σήμερα  το νοσοκομείο Ρόδου όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον διοικητή κ. Βασίλη Παπανικόλα , το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να ενημερωθεί για τα προβλήματα του ιδρύματος. Σχετικά με την επίσκεψη  στο νοσοκομείο ο κ. Καλοπήτας έκανε την παρακάτω δήλωση :
«Επί σειρά ετών στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο έπεφτε το μάτι μου σε τίτλους όπως: «Ψυχορραγεί το Νοσοκομείο της Ρόδου», «Κλείνουν τα χειρουργεία», «SOS εκπέμπουν τα Νοσοκομεία Α. Παπανδρέου, Βουβάλειο και Ιπποκράτειον», «Διαλυμένος ο Τομέας Υγείας στα Δωδεκάνησα», «Μόνο τα επείγοντα περιστατικά και τα χειρουργεία εξυπηρετούνται στο Νοσοκομείο Ρόδου», « Ασθενείς και γιατροί φέρνουν μέχρι και τα ράμματα».
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει καθημερινώς το Διοικητικό, Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό των Νοσοκομείων η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους τους Δωδεκανήσιους. Η διαρκώς μειούμενη χρηματοδότηση από το Κράτος με αποτέλεσμα την έλλειψη υλικών, την υποστελέχωση και το εξαθλιωμένο προσωπικό αποτελεί αρνητικό πρόσημο για τη Δημόσια Υγεία.
Θα πρέπει να επισημάνω ότι η κατασκευή του νέου νοσοκομείου της Ρόδου είναι επίτευγμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ , ενώ μόλις πρόσφατα με ενέργειες του συμπατριώτη μας βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού δημιουργήθηκε ειδική μονάδα για στεφανιογραφίες , παράλληλα δε καταβάλλονται προσπάθειες για τη δημιουργία μονάδας αντιμετώπισης του καρκίνου. Και μόνο οι δύο αυτές μονάδες όχι μόνο σώζουν ζωές αλλά παράλληλα βελτιώνουν και την λειτουργία του νοσοκομείου μας.
Ήρθε η ώρα να εξασφαλίσουμε την αποτελεσματική και άμεση πρόσβαση σε ένα βασικό πακέτο παροχών, που θα περιλαμβάνει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα, τη Νοσοκομειακή περίθαλψη, την Πρόληψη και την Προαγωγή Υγείας, με επαρκείς υπηρεσίες, γιατρούς και νοσηλευτές, σε κάθε γεωγραφική περιοχή, με την συμπληρωματική συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας.
Να οργανώσουμε τον ΕΟΠΥΥ με βάση εργαλεία της νέας δημόσιας διοίκησης, με ενημέρωση όλων των σημείων εξυπηρέτησης του πολίτη και με ηλεκτρονική ολοκλήρωση απλουστευμένων διαδικασιών. Οι συμβάσεις με όλους τους παρόχους θα πραγματοποιούνται με βάση την τιμή, την ποσότητα και την ποιότητα. Όλοι οι Έλληνες δικαιούνται την ηλεκτρονική κάρτα υγείας με βάση τον ΑΜΚΑ τους».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...