Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Ροδίων συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την δημόσια υγεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Η Κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε ένα νομοσχέδιο στη Βουλή για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, το οποίο προκάλεσε την καθολική καταδίκη του από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους νοσηλευτές και τα συλλογικά τους όργανα. Το νομοσχέδιο που έχει τίτλο : «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας», επιτρέπει προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, δίνοντάς τους ταυτόχρονα το δικαίωμα να απασχολούνται και στον ιδιωτικό τομέα. Ουσιαστικά καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ.

Η εμπορευματοποίηση της υγείας οξύνεται δραματικά αφού με τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό στα νοσοκομεία θα οδηγούμαστε στην ιδιωτική υγεία ΑΝ έχουμε βέβαια την οικονομική δυνατότητα. Αλλιώς, θα πρέπει να αναμένουμε μήνες για μία εξέταση, ένα χειρουργείο, ακόμα κι αν δεν μας το “επιτρέπει” η ασθένειά μας. Αυτές θα είναι οι επιλογές μας.

Το νομοσχέδιο βρίσκεται στην κατεύθυνση της πλήρους ιδιωτικοποίησης της υγείας καταδικάζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας για αυτό και πρέπει να αποσυρθεί!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου καλεί όλα τα εργατικά σωματεία και τους φορείς της Ρόδου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κύπρου αύριο, Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, ώστε να απαιτήσουμε η Υγεία μας να μην είναι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους!

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Ροδίων στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των υγειονομικών που είναι αγώνας όλων μας για δημόσια και δωρεάν Υγεία.

 

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των αγωνιζόμενων υγειονομικών

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη

στην Πλατεία Κύπρου και ώρα 18:00

Για το Δ.Σ.

 

Η Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

 

Δέσποινα (Ντέπη) Μιχαηλίδη

Κωνσταντίνος Σκουμιός

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...