Ο ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου καταδικάζει τον βανδαλισμό στο Εβραϊκό Νεκροταφείο του νησιού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Θέμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου καταδικάζει τον βανδαλισμό στο Εβραϊκό Νεκροταφείο του νησιού

Τέσσερις κατεστραμμένοι τάφοι εντοπίστηκαν στο Εβραϊκό Νεκροταφείο της Ρόδου πριν λίγες μέρες. Δεν πρόκειται για μια τυχαία καταστροφή. Μετά τους πρόσφατους βανδαλισμούς, με επαίσχυντα συνθήματα, στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη καθώς και στα Εβραϊκά Νεκροταφεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ομοϊδεάτες οπαδοί του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, αυτή τη φορά στη Ρόδο, εξαπολύουν μίσος και φανατισμό.

Μηδενική ανοχή στον αντισημιτισμό, τον φασισμό και τον κάθε λογής ρατσισμό. Όπως ακριβώς η ελληνική Πολιτεία, η Δικαιοσύνη και οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας μας, καταδίκασαν την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής, έτσι ακριβώς καταδικάζει την αποτροπιαστική αυτή ενέργεια στη Ρόδο, ένα νησί που διαχρονικά το χαρακτηρίζει η πολυπολιτισμικότητα και η αδελφοσύνη, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, φυλής ή άλλης διαφορετικότητας.

Η Οργάνωση Μελών Ρόδου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλεί όλους τους πολίτες της Ρόδου να σταθούν στο ύψος της ιστορικής μας μνήμης και της υπεράσπισης των πανανθρώπινων δικαιωμάτων και ζητάει από την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...