Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Ν.Δ Ρόδου Αντώνης Αρφαράς στο " τελευταίο ταξίδι του Θ/Κ Γ.ΑΒΕΡΩΦ στην Ρόδο"

                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το τελευταίο ταξίδι του Θ/Κ Γ.ΑΒΕΡΩΦ στην Ρόδο .Την εκδήλωση που προξένησε ρίγη συγκίνησης και αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας  διοργάνωσαν, ο αντιπρόεδρος Ελληνισμού ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο πρόεδρος ΑΧΕΠΑ Ρόδου  πατέρας- Χριστόφορος, η πολιτιστική ομάδα «Αρχιπέλαγος», το ΚΕΚ Γεννηματάς της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ,το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης  και η Δωδεκανησιακή Μέλισσα.

Πλήθος κόσμου που κατέκλεισε την αίθουσα του Νεστοριδίου Μελάθρου την Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 19:00μμ ταξίδεψε νοερά με οπτικοακουστικά  ερεθίσματα από τον Πειραιά στα Ελεύθερα Ελληνικά  Δωδεκάνησα , μέχρι το λιμάνι της θαλασσοκράτειρας Ρόδου. Σ΄αυτό το ιστορικό ταξίδι  συνταξιδιώτες ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Φιλήμωνας Ζαννετίδης  , ο τέως δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος , ο πρώην περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης , ο Αστυνομικός Διευθυντής Μανώλης Καζαμίας, ο Στρατηγός Δημήτριος Βακέντης,ο Διοικητής του νοσοκομείου Γρηγόρης Ρουμάνης, ο διοικητής του ΝΣ Ρόδου Βασίλης Σέλλας, ο πρόεδρος των απόστρατων αξιωματικών κ. Μηνάς Παπαδάκης , ο πρόεδρος των εφέδρων αξιωματικών κ. Πολύβιος Παυλίδης ,ο διευθυντής εφορίας δημοσίων κτημάτων κ. Παναγιώτης Τριανταφύλλας , το μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ κ. Μηνάς Νικολάου , η πρόεδρος της ΔΕΕΠ κα. Έφη Χαραλαμποπούλου και άλλοι επώνυμοι.

Το πλοίο σύμβολο των Βαλκανικών πολέμων 1912-1913, του πρώτου και δεύτερου παγκοσμίου πολέμου , το θωρακισμένο καταδρομικό θρύλος των Ελληνικών θαλασσών  με ναύαρχο τον Παύλο Κουντουριώτη- στις 15-17 Μαΐου του 1945 , το πλοίο που ποτέ δεν υπέστειλε τη  Ελληνική σημαία ,μετά από έναν θαλάσσιο μαραθώνιο 400  μιλίων κατέπλευσε στο λιμάνι της Ρόδου για να επισφραγίσει και να λαμπρύνει το μήνυμα «Νενικήκαμεν»   και μετά από 630 χρόνια σκλαβιάς , αγώνων και θυσιών να σηματοδοτήσει το αγκυροβόλημα της Δωδεκάνησου στο λιμάνι της Μητέρας Ελλάδας που ολοκληρώθηκε την 7η Μαρτίου 1947. Εδώ στη μητρόπολη των Δωδεκανήσων την πατρίδα του Κλεόβουλου και του Διαγόρα τη γενέτειρα του Κολοσσού  την εκλεκτή του Κικέρωνα την υμνημένη του Πίνδαρου και του Ομήρου - στην ΡΟΔΟ μας κατέπλευσε το καύχημα του Ελληνικού στόλου που ανέδειξε στο έπακρον το μέγεθος και την διαχρονικότητα της Ελληνικής ναυτοσύνης , διασχίζοντας για τελευταία φορά τα καθαγιασμένα νερά του Αιγαίου μας. Στο λιμάνι της Ρόδου κοντά στο βωμό της πατρίδας  όπου υψώθη παρουσία του Μακαριότατου Αντιβασιλέα Δαμασκηνού  η Γαλανόλευκη , το πλοίο σύμβολο και θρύλος ήρθε να «τιμήσει και να τιμηθεί» . Τίμησε τους  πλέον των 6 αιώνων αιματοβαμμένους αγώνες και θυσίες των Δωδεκανησίων , τον άσβεστο  διαχρονικό πόθο για ένωση με την μητέρα Ελλάδα  και τιμήθηκε από ήρωες σε ηρωικό και ένδοξο τόπο  για τη μεγάλη του συμβολή και προσφορά για την ελευθερία της Ελλάδας. Ήταν η ιστορική εκείνη του Μαΐου του 1945 ημέρα που ένα ΤΕΛΟΣ με ένα τελευταίο εν δράση ταξίδι,  σηματοδότησε την απαρχή μιας νέας λαμπρής περιόδου με τους Ελληνικούς φάρους στις θύελλες της ιστορίας να λάμπουν ξανά και να ακτινοβολούν πολιτισμό τα «Ελεύθερα Ελληνικά Δωδεκάνησα» .Συγχαρητήρια στους διοργανωτές!!!                      

                                                     Ο πρόεδρος          

                                         της ΔΗΜ.Τ.Ο   ΝΔ  ΡΟΔΟΥ 

                                               ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΦΑΡΑΣ                                               

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...