Ο Πρόεδρος της ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. Γιώργος Πόκκιας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Πρόεδρος της ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. κ. Γιώργος Πόκκιας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.) Α.Ε. κ. Γιώργος Πόκκιας, συναντήθηκε την Παρασκευή 20-9-2013 με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μόσχο Κορασίδη για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της υπαίθρου και για τα προγράμματα που διαχειρίζεται η ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. μέσω του Υπουργείου.

Ειδικότερα έγινε συζήτηση για την αναγκαιότητα τροποποίησης του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων όπου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανήκει σε αυτές της Οικονομικής Ανάπτυξης με ποσοστά ενίσχυσης σημαντικά μειωμένα. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι το θέμα είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου και θα θέσει το θέμα στη συνάντηση της Δευτέρας με τους αρμόδιους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έτσι ώστε να συμπεριληφθούν τα μικρά νησιά του Νομού μας στις περιοχές με αυξημένο ποσοστό ενίσχυσης.

Σε ότι αφορά τα προγράμματα που διαχειρίζεται η ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. και ειδικότερα για τον Άξονα 4 του Αλιείας (LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ) ο κ. Τσαυτάρης, δεσμεύθηκε για την επίλυση των προβλημάτων που προκαλούν καθυστερήσεις από πλευράς του Υπουργείου. Σε ότι αφορά τον Άξονα 3 – πρώην ΟΠΑΑΧ και τον Άξονα 4 – LEADER ΠΑΑ, η πολύ καλή απόδοση της εταιρείας και η μεγάλη απορρόφηση των δύο προγραμμάτων έχει επιβραβευθεί στο παρελθόν από το Υπουργείο με την διάθεση επιπλέον πόρων. Με την ολοκλήρωση της 2ης πρόσκλησης του LEADER ΠΑΑ και καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον ξεπέρασε κατά πολύ την διατιθέμενη δημόσια δαπάνη (περίπου διπλάσια), ο κ. Υπουργός δεσμεύθηκε για την κατανομή επιπλέον ποσού στο τοπικό πρόγραμμα LEADER ώστε να καλυφθεί το σύνολο του επενδυτικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα οι ιδιωτικές επενδύσεις στη Μεταποίηση Αγροτικής παραγωγής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαιτέρως θερμό κλίμα και ο κ. Υπουργός εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί εκ νέου και την Κάλυμνο αλλά και την Ρόδο για να δει από κοντά επενδύσεις και έργα που συγχρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Για την ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. Ο Πρόεδρος Γεώργιος Πόκκιας Περιφερειακός Σύμβουλος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...