Ο Νίκος Μαυροματάκος απαντά στους επικριτές του:Το Μέτωπο του ΟΧΙ για το ΦΠΑ, να γίνει το ΟΧΙ του Δωδεκανησιακού Λαού στις απαιτήσεις των Δανειστών

Το  Μέτωπο του ΟΧΙ  για το ΦΠΑ, να γίνει το ΟΧΙ του Δωδεκανησιακού Λαού στις απαιτήσεις των Δανειστών.

-Αγαπητό VERENA
Πολύ μεγάλη μου τιμή να φιγουράρει το όνομά μου και  η ιδιότητά μου ως συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ  τρείς φορές μέσα στις τελευταίες πρόσφατες  αναρτήσεις στην ιστοσελίδα σας. Το ερώτημα που απεύθυνα προς τους εκπροσώπους της περιφερειακής και δημοτικής διοίκησης και των παραγωγικών τάξεων, φαίνεται πως έπιασε περισσότερο τόπο από όσο επιτρέπει μία ανάρτηση σε ένα κοινωνικό δίκτυο. Με οξύ και έντονο ύφος, απάντησαν τόσο ο Κύριος Πάππου, όσο και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Εμπορικού συλλόγου Ρόδου, με την ίδια απάντηση και με  ελάχιστες παραλλαγές,  προφανώς συντεταγμένα. Ή έχουμε μέτωπο, ή όχι.
 Επιμένω πως απάντηση στο ερώτημά μου δεν δόθηκε. Το επαναλαμβάνω λοιπόν ακριβώς όπως αναρτήθηκε : «Προς εμπορικό σύλλογο Ρόδου, Δήμο Ρόδου, περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Ένωση Ξενοδόχων, ΕΒΕΔ, και λοιπούς του μετώπου για το ΦΠΑ. Στηρίζουμε τις κόκκινες γραμμές μας για τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ?.. ΝΑΙ ή ΟΧΙ ?
Τι είναι λοιπόν αυτό που πραγματικά ενόχλησε? Οι υπογράφοντες τις απαντήσεις επί του σχολίου μου, ως έξυπνοι άνθρωποι, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως στην  τελευταία πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ επανήλθαν ως κόκκινη γραμμή. Μη διαπραγματεύσιμη δηλαδή θέση. Γιατί λοιπόν τέτοιο μένος, τέτοια ώρα?
 Η απάντηση είναι προφανής. Το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.  Εδώ βρίσκεται η πεμπτουσία του μένους των επικριτών του σχολίου, πάνω εδώ λοιπόν θα πρέπει να τοποθετηθούν και ήδη το έκαναν, παίρνοντας με τα γραφόμενά τους και  σαφή θέση στο ερώτημα του δημοψηφίσματος.
Ας μιλήσουμε λοιπόν κύριοι για την ταπακιέρα, ξεκάθαρα και χωρίς υπεκφυγές.
 Ισχυρίζομαι λοιπόν τα παρακάτω.

Εδώ και 6 μήνες η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια μάχη μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας, προκειμένου να εφαρμόσει την εντολή του λαού, της 25ης Γενάρη, και να σταματήσει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας. Προφανώς αυτό δεν έγινε ακόμη κατανοητό ούτε από τους δανειστές, ούτε από την εγχώρια οικονομική και πολιτική ελίτ που εκπροσωπεί  την για χρόνια κυρίαρχη  τάξη. Είναι κάτι που δεν χωνεύεται εύκολα, πως είναι δυνατόν, οι Αριστεροί να μας κυβερνούν, εμάς που διαχειριζόμαστε τα πράματα από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους. Πως είναι δυνατόν οι από κάτω να σήκωσαν κεφάλι..
Ο  γνωστός Άδωνης το είπε απροκάλυπτα, «να τελειώνουμε με τους κομμουνιστές», Το ίδιο και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου με τον πιο ιαμό τρόπο  δηλώνει πως «ευτυχώς που υπάρχει και το ΔΝΤ  να μας προστατεύσει από τις ακρότητες της κυβέρνησης»,  ως οιονεί  εκπρόσωπος της εγχώριας αστικής και μεγαλοαστικής τάξης, που επιζητεί την έξωθεν βοήθεια, για να διασωθεί από τους έσωθεν επιβουλείς.  Ακόμη πιο ξεκάθαρος ήταν σε πολύ πρόσφατο δημοσίευμά του ο  «δικός μας» πολιτευτής της Ν.Δ. κύριος Γιάννης Παππάς που αυτολεξεί έγραψε τα παρακάτω:
 “ Και το ερώτημα δεν είναι Ευρώπη ή όχι, ούτε ναι ή όχι στην πρόταση των δανειστών. Είναι μονόδρομος να τους διώξει ο λαός. Και να απαλλαγούμε από την 'Χούντα' της Αριστεράς και τους ανίκανους.”
Πριν γελάσει και ο τελευταίος πικραμένος από την δινή ρητορική του κυρίου Γ. Παππά, ας ενημερώσουμε πως ακριβώς αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος  τους. “the game is over”.
Έχουμε πόλεμο λοιπόν. .Ας αποκαλύψουμε τον πόλεμο.
Αυτή την περίοδο διεξάγεται μία μεγάλη και γενναία μάχη του λαού μας, απέναντι στους τζιχαντιστές του νεοφιλελευθερισμού.  Δεν είναι μια μάχη της κυβέρνησης μας  απέναντι  στην «Ευρώπη», αλλά μία μάχη των ανθρώπων και των αναγκών τους –απέναντι στους αριθμούς και τα  κέρδη –τον νεοφιλελευθερισμό.  Η αντεπίθεση  στην κυβέρνηση είναι επίθεση απέναντι  σε έναν λαό που αποφάσισε πως θα πρέπει να γίνει κυρίαρχος στον τόπο του, πρώτη φορά μετά από πολλά  χρόνια.
 Αυτό που διαδραματίζεται  τώρα στην πραγματικότητα, είναι η απόφαση να τελειώνουν με το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία,  αυτό το κακό παράδειγμα στην Ευρώπη που μπορεί να γίνει απειλητικό και να δρομολογήσει εξελίξεις που δεν θέλουν. Που μπορεί να δημιουργήσει πολιτική θύελλά στο Νότο και αμφιβολίες για το τι είναι αυτή η Ευρώπη που με τόση επιμέλεια κατασκευάζουν σε γραφεία Τραπεζών και σε οικονομικά  λόμπι. Αμφισβητώντας ακόμη και βασικά δημοκρατικά δικαιώματα, γνωρίζοντας παράλληλα καλά, πως  όποτε αμφισβητήθηκε η Δημοκρατία, ενισχύθηκε η ακροδεξιά.

Η απόφαση της  ελληνικής κυβέρνησης να προκηρύξει δημοψήφισμα ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει το αν θα αποδεχτεί ή θα απορρίψει νέα κύματα φτωχοποίησης, αποτελεί τεράστια ευκαιρία τόσο για τον λαό μας, όσο και για την ίδια την Ευρώπη, που για  να ξανα σταθεί στα πόδια της, χρειάζεται δημοκρατία, αλληλεγγύη, και αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των αδυνάμων.
 Μετά από 5 τουλάχιστον χρόνια βάναυσων μνημονίων που οδήγησαν τον Ελληνικό  λαό στην εξαθλίωση, με βασικό ιδεολόγημα το βιώσιμο χρέος, το μεγάλο και δυνατό ΟΧΙ  του λαού μας θα ακουστεί ξανά, όπως ακούστηκε σε όλες τις δύσκολες στιγμές του.   Μπροστά μας είναι  η επιλογή της κοινωνίας  να πάρει θέση απέναντι στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών. Για να σταματήσει ο αυταρχισμός της λιτότητας και η καταστροφή της χώρας. Ο αγώνας υπεράσπισης του ΟΧΙ, είναι ένας αγώνας για την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη.
Οι επικριτές του σχολίου μου λοιπόν, στα παραπάνω θα πρέπει να πάρουν θέση και να απαντήσουν. Αυτή την στιγμή δεν είναι μόνο ο ΦΠΑ που χρειάζεται μέτωπο. Είναι η ίδια η ανάγκη για επιβίωση των νησιών μας και του λαού μας.  Και σε αυτό το μεγάλο ΟΧΙ, όλοι οι τοπικοί μας εκπρόσωποι θα πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση.
Νίκος Μαυροματάκος
Συντονιστής Ν.Ε.του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου

Υ.Γ.    Το «φωνασκούντες» που έγραψε το VERENA στο σχετικό μου σχόλιο, βαρύνει τον συντάκτη της ανάρτησης , γιατί ποτέ δεν ελέχθη από εμένα. Προφανώς παρανόησαν οι επικριτές μου. Μετά όμως από τα σχόλιά τους, γίνεται και δική μου επισήμανση.   
Ευχαριστώ το VERENA για την φιλοξενία.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...