Ο Μ. Μπαριανάκης υπενθυμίζει στον Μιχελάκη την δέσμευση Σαμαρά για την 14η Περιφέρεια Δωδεκανήσου...

 ΡΟΔΟΣ 24/9/2013

 ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ  
κ.ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ                              
Αξιότιμε  Υπουργέ
Με την ευκαιρία της επίσκεψης σας  Ρόδο οπού αναμένετε , να συζητήσετε για την μεταρρύθμιση στη Αυτοδιοίκηση , ως πολίτης , που υπηρέτησα επί σειρά ετών την Αυτοδιοίκηση του Β βαθμού σας καταθέτω την ανοιχτή αυτή επιστολή .
Υπουργέ μου , προεκλογικά ως εκπρόσωπος τύπου του κόμματος που βρεθήκατε στην Ρόδο ,παρουσία του εν δυνάμει πρωθυπουργού κ.Α.Σαμαρα δια χειρός του ο ίδιος έγραψε το 14η Περιφέρεια τα Δωδεκάνησα .
Από τότε μέχρι σήμερα εκτός του Βουλευτή κ.Β.Υψηλάντη και της Νομαρχιακή Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας που στηρίζουν και απαιτούν τα Δωδεκάνησα να γίνουν  ξεχωριστή Περιφέρεια δεν έχει γίνει τίποτα .
Όλοι το  γνωρίζουν  ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ποτέ  δεν λειτούργησε ως ανώτερο πολιτικό όργανο και ούτε πρόκειται να λειτουργήσει .
1. Τα Δωδεκάνησα σε σχέση με της Κυκλάδες έχoυν σχεδόν τον διπλάσιο πληθυσμό.
2.Η ανάπτυξη της στο τομέα Τουρισμού σε σχέση με της άλλες Νησιωτικές Περιφέρειες είναι περισσότερο  αναπτυγμένη και προχωρημένη .
3.Η  Ιστορία της ,ο Πολιτισμός της ,η Πολιτιστική κληρονομιά είναι ξεχωριστή από όλους .
4. Για Εθνικούς  λογούς  με την γεωγραφική θέση που έχει .
Υπουργέ μου εάν δεν θέλει κάποιος να υλοποιήσει κάτι που επιβάλετε, για λογούς σκοπιμότητας ¨η κομματικά οφέλη προβάλει επιχειρήματα που απορρίπτουν την ουσία του θέματος ,π.χ ακούγεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπει να γίνει άλλη Περιφέρεια στην Ελλάδα λόγω πληθυσμιακών κριτηρίων.
Όταν στη Νορβηγία και Φιλανδία υπάρχουν Περιφέρειες με μικρότερο πληθυσμό από τα Δωδεκάνησα .
Μιλάμε ότι θα γίνει μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση και αυτό επιβάλατε ,όταν το Βόρειο Αιγαίο με το 1/3 του πληθυσμού της Δωδεκανήσου είναι ξεχωριστή Περιφέρεια.
Ας ενωθούν π.χ οι Κυκλάδες με το Βόρειο Αιγαίο ,αν είναι απαγορευτικό το μαγικό 14η περιφέρεια για την χωρά μας.
Υπουργέ μου το αίτημα μου είναι απαίτηση όλου του Δωδεκανησιακού Λαού, δεν θα μπω στον κόπο να μαζέψω υπογραφές όπως έκαναν άλλοι πρώην συνάδελφοι της αυτοδιοίκησης που μάζεψαν με επιστολή τους υπογραφές για τους τρεις Δήμους στην ΡΟΔΟ .
 Είμαι σίγουρος ότι η επιστολή μου συνοδεύεται με 210.000 χιλιάδες υπογραφές από όλους τους πολίτες της Δωδεκανήσου.
Υπουργέ πιστεύω ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα φέρετε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πρόταση νόμου για την δέσμευση που έκανε ο πρωθυπουργός μας κ.Α.Σαμαράς στο Δωδεκανησιακό Λαό ,να προχωρήσει η μεταρρύθμιση ως 14η Περιφέρεια πριν της εκλογές του Μαΐου 2014.
Όσοι δεσμευθήκαν είναι υπόλογοι στον Δωδεκανησιακό Λαό εάν δεν γίνουν τα Δωδεκάνησα 14η Περιφέρεια .                                                                                                  Με εκτίμηση
   

                                                                                   ΜΙΧΑΛΗΣ   ΜΠΑΡΙΑΝΑΚΗΣ
                                                                                    Πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος

Υ.Γ  
Για να μην παρεξηγηθώ σχετικά με την πρόταση στο Νησί της Ρόδου να γίνουν 3  Δήμοι και υπογράφουν 50 πρώην συνάδελφοι της Αυτοδιοίκησης είναι αδιανόητο να γίνουν 3 Δήμοι στη Λέσβο και Κέρκυρα και η Ρόδος που έχει διπλάσιο πληθυσμό να παραμείνει ένας.
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...