Ο λαός μπορεί να υψώσει ανάστημα με πιο δυνατό ΚΚΕ

Δελτίο τύπου

- Ο λαός μπορεί να υψώσει ανάστημα με πιο δυνατό ΚΚΕ.

Το Νοσοκομείο Καρπάθου επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου Κώστα Γιαννόπουλο, το μέλος της Τ.Ε. Σταύρο Βαρκάκη, τον Ηλία Λογοθέτη και τον Γιάννη Αγγέλου, συνταγματάρχη (ΜΧ) ε.α.

Κατά τη συνάντηση που ακολούθησε με τον διοικητή του Νοσοκομείου διαπιστώθηκε η τραγική υποστελέχωση, η παντελής έλλειψη γιατρών σε κάποιες ειδικότητες και σε άλλες να υπάρχει ένας και μοναδικός γιατρός.

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την δευτεροβάθμια περίθαλψη που περνά στη βουλή παρά την καθολική αντίδραση των υγειονομικών, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τους όρους περίθαλψης των ασθενών , θα απαξιώσει και θα διαλύσει ακόμα και αυτές τις ανεπαρκέστατες δημόσιες δομές υγείας. Ειδικά στα νησιά που τα προβλήματα είναι ακόμα πιο οξυμένα, η πολιτική της παραπέρα εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας  με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, αποδεικνύεται εγκληματική. Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για ν’ αποτραπεί αυτή η χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας και παλεύει να στελεχωθούν όλες οι δημόσιες δομές με  το απαραίτητο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε και με εργαζόμενους στον ΔΕΔΔΗΕ Καρπάθου, όπου και έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και τις δραματικές συνέπειες που βιώνει κάθε λαϊκό νοικοκυριό με τους υπέρογκους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Τις αιτίες για την ακρίβεια στο ρεύμα και την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο ανέλυσαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι ευθύνεται η πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που κυβέρνησαν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που υλοποίησαν την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας γιγαντώνοντας τους ιδιώτες παρόχους. Θέσπισαν  το Χρηματιστήριο Ενέργειας, απαξίωσαν τις ενεργειακές δυνατότητες της χώρας μας, μέσω της απολιγνιτοποίησης και της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης», επέβαλαν τα δυσβάσταχτα χαράτσια στα καύσιμα και στο ρεύμα, οδηγώντας τον λαό σε μιά κατάσταση ενεργειακής φτώχειας και ακρίβειας  που δεν μπορεί  ν’ αντέξει.

Η διέξοδος για τους εργαζόμενους και όλο το λαό βρίσκεται στην αντίπερα όχθη της πολιτικής των κομμάτων που υπηρετούν κάθε αξίωση του κεφαλαίου.

Όποια και να είναι η επόμενη κυβέρνηση, θα κληθεί να συνεχίσει και να επεκτείνει αυτήν τη βάρβαρη πολιτική, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν όλοι τους. Ας μην περιμένουν οι εργαζόμενοι την επανάληψη ενός σκηνικού που θα κάνει θυσία τις ανάγκες τους για να ευημερούν τα κέρδη των μονοπωλίων, αλλά να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες. Ο λαός μπορεί να υψώσει ανάστημα με πιο δυνατό ΚΚΕ.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...