Ο Κύριλλος Πέντες, είναι ο νέος ηγούμενος της Πάτμου!

Ξημερώματα Σαββάτου 20 Ιουλίου 2013 στις 06:45 π.μ. άρχισε να βγαίνει λευκός καπνός ( μεταφορικά) από την καμινάδα της Μονής που μαζί με τις κωδωνοκρουσίες σηματοδότησε το τέλος μιας ακέφαλης περιόδου για τη Μονή που προήλθε από την παραίτηση-απομάκρυνση του πρ. ηγουμένου.

Έτσι μετά από εκλογές που έγιναν και μετά από την μεταμεσονύχτια ακολουθία στο χώρο του Καθολικού της Μονής για πρώτη φορά, με κοινό ψηφοδέλτιο στο οποίο εν δυνάμει ήταν σχεδόν όλοι υποψήφιοι, ψηφίστηκε και εξελέγη ως νέος ηγούμενος της Μονής ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Πέντες με 7 σταυρούς προτίμησης σε σύνολο 11 ψηφισάντων 3 πήρε ο συνυποψήφιος του ο Σεραφείμ Κοτσάνης και 1 ο π. Πολύκαρπος Γρύλλης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Πατριαρχικός Επίτροπος της Μονής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα αν και μπορούσε από τις καταστατικές διαδικασίες , δεν έλαβε μέρος στην ψηφοφορία.

Ο νέος ηγούμενος γεννήθηκε το 1960 είναι 53 ετών σήμερα και σε ηλικία 17 ετών μπήκε στο Μοναστήρι ως δόκιμος μοναχός. Χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Κάσου και Καρπάθου κ.κ. Αμβρόσιο στις 18-9-84 διάκονος και στις 27-8-89 πρεσβύτερος.

Αμέσως μετά ορίστηκε εκκλησιάρχης, θέση στην οποία κατείχε μέχρι χθες, ενώ του απονεμήθηκε και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Η παρουσία του στο χώρο εκτιμήθηκε από όλους τους προϊσταμένους του ηγουμένους οι οποίοι τον διατήρησαν στη θέση του εκκλησιάρχη επί 25 συναπτά έτη.

Μετά την εκλογή παρατέθηκε μικρή δεξίωση στο ηγουμενείο της Μονής, όπου οι μοναχοί συνεχάρησαν το νεοεκλεγέντα ηγούμενο, εκτός από δύο, οι οποίοι ήδη τον είχαν συγχαρεί αμέσως μετά την εκλογή του.

Αναμένεται έγκριση επικύρωσης της εκλογής από το Πατριαρχείο και ως ημερομηνία ενθρόνισης αναφέρεται η 28η Ιουλίου ημέρα Κυριακή.

Ευχή όλων είναι να πετύχει επειδή οι καιροί «ου μενετοί» και τα προβλήματα της Μονής πολύ σοβαρά και μεγάλα, και να μπορέσει το σκάφος του μοναστηριού να μπει σε απήνεμο λιμάνι, μετά τις φουρτούνες και τις τρικυμίες των τελευταίων χρόνων. ΠΗΓΗ: patmostimes

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΡΟΔΟΥ Όχι στην διάλυση του Γενικού Νοσοκομείου...
Δημήτρης Γάκης:  Εμείς σήμερα με ποιον να συζητούμε;           ...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...
Και εκεί που συζητούσαν για το ελάφι και την εισήγηση του Σάββα Καραταπάνη για σύναψη μνημονίου με...