Ο Κυριάκος Αρχοντάκης, στην ΕΡΑ Ρόδου: Για να ξαναγεννηθεί το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγεννηθεί ένας Ανδρέας Παπανδρέου

Ο Κυριάκος Αρχοντάκης, ήταν προσκεκλημένος σήμερα στα στούντιο της ΕΡΑ Ρόδου και της Ρένας Βενιανάκη. Ο κ. Αρχοντάκης, χαρακτήρισε πρότυπο για τις αντιστάσεις που χρειάζεται η κοινωνία για να σταθούμε στα πόδια μας στο μέλλον την ΕΡΑ Ρόδου. Η πρωτοβουλία σας, υπογράμμισε  είναι πολύ σημαντική, να διαφυλάξετε τις συχνότητες και τα μηχανήματα. Υπάρχει εθνική σκοπιμότητα να ακούγεται η ΕΡΑ Ρόδου και ανάγκη να προβάλλονται  τα τοπικά γεγονότα μακριά από διαπλοκές με το τεκμήριο της αντικειμενικότητας. Διαφυλάσσεται ψήγματα αξιοπρέπειας και θεσμούς, τόνισε.
Ο κ. Αρχοντάκης, αναφερόμενος στην κίνηση «Ελιά», είπε ότι θέλω να υπάρχουν πολιτικά κόμματα. Δεν θέλω να υπάρχουν άτομα που να χαρακτηρίζονται απολίτικα. Αν είσαι έτσι να ανεβάσεις ένα
θεατρικό έργο και να κτίσεις μια γέφυρα. Όσο για το ποτάμι του κ. Θεοδωράκη είπε πως «είναι ένα κατασκεύασμα, μια εφεδρεία». Όσο για τον κ. Παπανδρέου, είπε ότι δεν είναι δυνατόν να εστιάζουμε την κρίση στο πρόσωπό του. «Δεν μπορούν άτομα που επί 30 χρόνια που αναδείχτηκαν κοινωνικά και πολιτικά από το ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείπουν, ακόμη και σε τοπικό επίπεδο το σκάφος στο οποίο ήταν οι πιο υπάκουοι. Αυτοί που έμειναν ήταν αυτοί που είχαν και αντιρρήσεις. Για να ξαναβρέξει και να ξαναγεννηθεί το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγεννηθεί ένας Ανδρέας Παπανδρέου, είπε.
Αναφερόμενος στη πολυσυζητημένη  διάσπαση των Δήμων, είπε ότι ούτε ο υπουργός δεν ξέρει τι του γίνεται. Ο κ. Αρχοντάκης, χαρακτήρισε καρικατούρες του Μεσαίωνα τους επικεφαλής των πολλών δήμων στη Ρόδο ως τώρα με τη στάση τους. Παρά τις προσπάθειες του κ. Κουσουρνά δεν έγιναν οικονομίες κλίμακας.
Σχολιάζοντας  ο κ. Αρχοντάκης τις υποψηφιότητες στο Δήμο Ρόδο είπε πως όπως έχουν διαμορφωθεί ώς τώρα τα πράγματα «αναζητούμε τους χαμένους υποψηφίους. Παρά την καλή πρόθεση, δεν θα βρεθούν υποψήφιοι να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια. Όλοι οι υποψήφιοι είναι αξιόλογοι και η αφετηρία τους είναι ένα αίσθημα συμμετοχής στα κοινά.
Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Γιώργου Χατζημάρκου ο κ. Αρχοντάκης είπε πως αν η Ρόδος ήταν πως είναι ένας Δήμος,  ο Γιώργος Χατζημάρκος θα τον κέρδιζε. Ήταν ώριμος να διαχειριστεί τα κοινά. Μπορεί να χτυπήσει όπως και ο κ. Χατζηευθυμίου στο Δήμο τη γροθιά του. Δεν είναι άνεργος κηπουρός κανενός κόμματος. Για τον κ. Μαχαιρίδη είπε πως έχει μια  επιτυχημένη πορεία με αξιόλογους συνεργάτες.
Οι κ.  Μαχαιρίδης και κ. Γιαννόπουλος πέτυχαν να έχουν μια διείσδυση στον κομματικό τους χώρο και όχι μόνο. Τώρα έχει ένα πολύ ισχυρό αντίπαλο  τον κ. Χατζημάρκο και ένα αφυδατωμένο ΠΑΣΟΚ μπροστά του που θα μετρήσουν. Για την υποψηφιότητα του Μπενέτου Σπύρου είπε όπως τον γνωρίσαμε στην ΚΕΔΕ ήταν ένας διαβασμένος στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και εργατικός για το νησί του. Δεν ξέρουμε αν όλα αυτά που θα μεταφερθούν τώρα σε μεγαλύτερη κλίμακα θα του δώσουν τη δυνατότητα να τα καταφέρει. Δεν ξέρουμε ακόμα τους συνεργάτες του, υπογράμμισε. Είναι, είπε  μια συγκυρία που αξιόλογα άτομα εμπλέκονται αυτή την περίοδο  με τα κοινά. Φτάνει να μην πολωθεί η κατάσταση. Δεν ξέρουμε, είπε εν κατακλείδι και ποια  είναι η δυναμική του Αιγαίου, για το ΣΥΡΙΖΑ που τον στηρίζει.

era rodou

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...