Ο κυβερνήτης της γαλλικής φρεγάτας στο δημαρχείο της Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Τον κυβερνήτη της γαλλικής φρεγάτας που κατέπλευσε αυτές τις μέρες στη Ρόδο, αντιπλοίαρχο κ. Cyrille De Cerval καθώς και τον ακόλουθο Άμυνας της Γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα Συνταγματάρχη κ. Christophe Giraud, υποδέχτηκε το πρωί σε εθιμοτυπική επίσκεψη ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Τσουκαλάς. Τους Γάλλους αξιωματούχους συνόδευε η Επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας κ. Αλίκη Μοσχή ενώ από πλευράς Δήμου τους υποδέχτηκε και η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων κ. Λη Μηναΐδη.
Η φρεγάτα του γαλλικού πολεμικού στόλου “Dupuy de Lome” με πλήρωμα 100 ατόμων, είναι ένα από τα τρία πολεμικά πλοία της Γαλλίας που πλέουν αυτή τη στιγμή σε ελληνικά ύδατα. Αξίζει να τονιστεί ότι στο διάστημα των τελευταίων 15 ημερών επτά γαλλικά πολεμικά βρέθηκαν στην περιοχή γεγονός που όπως τόνισε ο κυβερνήτης του πλοίου έχει να κάνει με τη στρατηγική σημασία και την αξία της Ρόδου στη Μεσόγειο. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη το σκάφος είναι ερευνητικό και θα βρίσκεται στην περιοχή μέχρι τον Δεκέμβρη.
Η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα και ο κ. Τσουκαλάς κάλεσε τους Γάλλους αξιωματούχους να παρακολουθήσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, πρόταση που αποδέχθηκαν. Προσφέρθηκαν βιβλία με τοπία και την ιστορία της Ρόδου ενώ από την πλευράς τους οι επισκέπτες χάρισαν γαλλικά κρασιά.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...