Ο Κοσμάς Σφυρίου, για τον Δημήτρη Κρεμαστινό

Ο ΚΟΣΜΑΣ ΣΦΥΡΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟ

—————————————————————————————

Όταν χάνεται ο επί τριανταπέντε χρόνια επιστήθιος φίλος σου, η οδύνη δεν περιγράφεται με λόγια !

Όσοι μας τιμούσε με την φιλία του, γνωρίζουμε καλά, πως είχαμε φίλο έναν πολύ σπουδαίο Άνθρωπο ! Έναν διεθνώς διακεκριμένο επιστήμονα, που μας έκανε όλους υπερήφανους.

Με την επιστημοσύνη του, έσωσε (κυριολεκτικά) τόσους και τόσους ασθενείς. Πάντα με προθυμία, πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε χιλιάδες καρδιολογικά πάσχοντες,

στο νοσοκομείο της Ρόδου, που έσπευδε, να διαγνώσει, να συμβουλεύσει, να σώσει !

Στα νοσοκομεία της Αθήνας : Ιπποκράτειο, Γενικό Κρατικό, Ωνάσειο και Αττικό.

Γι' αυτή την ανθρωπιά και την ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά του, ο Δημήτρης, επάξια, κέρδισε την αγάπη όλων των ελλήνων (και ειδικά όλων των Δωδεκανησίων), αλλά και την αναγνώριση του επιστημονικού κόσμου.

Πέρα από τις σωτήριες ιατρικές του υπηρεσίες προς τον ηγέτη του ΠΑ.ΣΟ.Κ, πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου - όταν, ενσυνείδητα, ασχολήθηκε με τα κοινά : - ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρόσφερε πολλά (ανταλλάσσαμε πάντα πολιτικέςαπόψεις),

  • ως υπουργός Υγείας, δημιούργησε σημαντικές νοσοκομειακές υποδομές (και στην Ρόδο), οπότε και συνεργαστήκαμε στενά, κυρίως όταν είχα αναλάβει τα υπουργικά καθήκοντα στην Κοινωνική Ασφάλιση και
  • ως βουλευτής Δωδεκανήσου, που ήταν ανεκτίμητη προσφορά του στο νομό μας, από την πρώτη εκλογή του το 2000 (τότε που είχα την τιμή να εκλεγούμε μαζί) μέχρι και το 2019.

Ο Δημήτρης, που ήταν ακλόνητος θιασώτης της εθνικής - διακομματικής συνεννόησης δεν είχε μόνο την αγάπη των πολιτών - φίλων του Κινήματος, αλλά είχε κατακτήσει και τον σεβασμό όλων των πολιτικών κομμάτων.

Η απουσία του αφήνει πολύ μεγάλα κενά : στην ιατρική επιστήμη, στην ελληνική & στην δωδεκανησιακή κοινωνία, στην πολιτική κουλτούρα της εθνικής συνεννόησης, στο Κίνημα Αλλαγής και στο κοινωφελές Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη (υποτροφιών και φροντίδας ηλικιωμένων), στο οποίο προήδρευε και είχα την τιμή να υπηρετούμε μαζί την τελευταία δεκαετία (περίπου).

Η αγάπη που εκφράζουν όλοι, μακάρι να απαλύνει τον πόνο της αγαπημένης του γυναίκας Τζένης και όλων των συγγενών του.

 

8 / 5 / 2020

 

Κοσμάς Σφυρίου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...