Ο "κοριός» της ΕΥΠ και ο...απορροφητήρας

Νέο μυστικό όπλο πρόσθεσε στη φαρέτρα της η ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για έναν...απορροφητήρα, ο οποίος θα περιορίσει στο ελάχιστο την εγκληματική δραστηριότητα οργανωμένων ομάδων εντός και εκτός φυλακών.

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα της αστυνομίας έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει όλα τα δεδομένα ενός κινητού, όπως επαφές, μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, ακόμα και κλήσεις σε άλλα κινητά και σταθερά τηλέφωνα.

Το ίδιο ακριβώς μπορεί να κάνει το συγκεκριμένο σύστημα και σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή είτε αυτός είναι σταθερός είτε φορητός. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο εξελιγμένος «απορροφητήρας» μπορεί να κλέψει όλα τα αποθηκευμένα στοιχεία του υπολογιστή, όπως και τις τελευταίες κινήσεις του χρήστη, δηλαδή τις ηλεκτρονικές επιστολές που έχει στείλει σε βάθος χρόνου μερικών ημερών, τις ιστοσελίδες που έχει επισκεφθεί κατά τις ίδιες ημερομηνίες, αλλά και τις συνομιλίες που είχε ο χρήστης σε διαδικτυακά δωμάτια επικοινωνίας.

Το νέο μυστικό υπερ-όπλο της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ένα εύχρηστο και, ιδιαίτερα, λειτουργικό σύστημα που μπορεί να μεταφερθεί παντού από το χρήστη και επιτόπου να απορροφήσει τα δεδομένα του υπόπτου.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μικρό βαλιτσάκι, διαστάσεων μόλις 15x15 εκατοστών, με πολύ απλή λειτουργία.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι η εισαγωγή στη μνήμη του αριθμού του κινητού τηλεφώνου του υπόπτου που έχει τεθεί υπό παρακολούθηση. Από κει και πέρα, ο χρήστης του «απορροφητήρα» έχει στα χέρια του όλα τα δεδομένα που είχε αποθηκευμένα στο κινητό του ο ύποπτος και, μάλιστα, έχει τη δυνατότητα να τα αποθηκεύσει σε ένα στικάκι, ώστε ανά πάσα στιγμή να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Πηγή: Espresso enikos

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...