Ο ΚΟΜΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Το Νοέμβριο του έτους 2033 εμφανίστηκε πάνω από τον ουρανό της Ελλάδας ένας πολύ φωτεινός κομήτης. Συναγερμός σήμανε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς ο κομήτης με το πέρασμα των ημερών έδειχνε να σταθεροποιείται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου. Με εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού αστροφυσικοί και αστρονόμοι απ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης συγκεντρώθηκαν στο Αστεροσκοπείο της Αθήνας για να μελετήσουν το φαινόμενο και να εξάγουν τα πορίσματά τους. Όλοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα.
Στο μεταξύ τα ΜΜΕ έτριβαν τα χέρια τους με το ανέλπιστο γεγονός. Τα τηλεοπτικά παράθυρα γέμισαν με αστρολόγους, καταστροφολόγους, επιδημιολόγους, γαστρεντερολόγους και όποιον άλλο μπορούσε να διατυπώσει μια θεωρία για το λαμπερό ουράνιο σώμα. Οι εφημερίδες έγραφαν καθημερινά ότι επαληθεύονται οι προφητείες των Μάγιας για την καταστροφή του κόσμου καθώς λανθασμένα είχαμε υπολογίσει ότι αυτή θα γινόταν το 2032. Οι ναοί γέμισαν με πιστούς που προσεύχονταν για τη σωτηρία του κόσμου. Τα σούπερ μάρκετ ξεπούλησαν ότι είχαν και δεν είχαν σε είδη πρώτης ανάγκης. Ο πανικός που προκλήθηκε έγινε πανευρωπαϊκός και σιγά σιγά παγκόσμιος.
Οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού τον προέτρεπαν να προκηρύξει εκλογές καθώς η δημοτικότητά του είχε εκτιναχθεί στα ύψη. Η αντιπολίτευση διοργάνωνε συλλαλητήρια κατά της παγκόσμιας συνωμοσίας. Το Κοινοβούλιο έκλεισε λόγω των παρατεταμένων επεισοδίων στο κέντρο της πόλης. Αντιπυραυλικά συστήματα τοποθετήθηκαν πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου για να ενεργήσουν σε περίπτωση που ο κομήτης λάβει καθοδική τροχιά. Εντός του Μεγάρου γινόταν μαραθώνιος συσκέψεων με τους κυβερνητικούς βουλευτές και διευρυμένα υπουργικά συμβούλια.
Ο Πρωθυπουργός ήταν στα όρια της κατάρευσης μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ως απο μηχανής θεός ο Ιωάννης Γιάππης, τέως υπουργός συγκοινωνιών και δαιμόνιος αστρολόγος. Ο Γιάππης μετά από πολυήμερες μελέτες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κομήτης ήταν υιός του Άστρου της Βηθλεέμ και επρόκειτο να εξαφανιστεί κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων προμηνύοντας τη γέννηση κάποιου σπουδαίου προσώπου. Επειδή όμως δεν μπορούσε να προσδιορίσει ακριβώς το σημείο της γέννησης έπρεπε να πάει στη Μαλαισία για να συμβουλευτεί το Δάσκαλο του.
Ο Πρωθυπουργός πάνω στην απόγνωσή του συνηγόρησε να κάνει ο Γιάππης αυτό το ταξίδι, αλλά προκειμένου να μην δημιουργηθεί παραπάνω πανικός με την αποχώρησή του έπρεπε να βρεθεί μια σημαίνουσα αφορμή. Οι στενοί σύμβουλοι του μετά ώρες συνεδριάσεων κατέληξαν στο εξής σενάριο. Να βάλουν στο αυτοκίνητο του Γιάππη πλαστές πινακίδες και να τον σταματήσουν σε μπλόκο της τροχαίας, όπου θα εξακριβωνόταν η απάτη. Ο Γιάππης μετά από την κατακραυγή της κοινωνίας θα έφευγε χωρίς κανείς να υποψιαστεί τους πραγματικούς λόγους. Όπερ και εγένετο.
Η αποκαμωμένη από τους φόρους ελληνική κοινωνία καταδίκασε σύσσωμη την αντιδεοντολογική συμπεριφορά του πρώην υπουργού και ο Γιάπης δύο μέρες μετά τη σύλληψή του προσγειώθηκε στην Κουάλα Λουμπούρ. Εκεί έμεινε μέχρι την Παραμονή των Χριστουγέννων όπου το θέμα είχε πλέον ξεχαστεί. Φθάνοντας στην Αθήνα είχε στις αποσκευές του τον πολύτιμο χάρτη που έδειχνε το σημείο της γέννησης. Άνδρες της ασφάλειας του Πρωθυπουργού τον παρέλαβαν και τον μετέφεραν κατευθείαν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Εκεί ήταν ήδη συγκεντρωμένοι ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αρχηγός του Στρατού, ο Πρόεδρος της Κομισιόν, ο Αμερικανός Πρέσβης και ο απεσταλμένος του Προέδρου της Ρωσίας. Ο Γιάππης τους έδωσε το χάρτη και αμέσως η τοπογραφική υπηρεσία του στρατού εντόπισε το σημείο που παρέπεμπε σε μια πολυκατοικία δύο δρόμους πιο κάτω από το Μαξίμου.
Οι πράκτορες της ΕΥΠ διασταυρώνοντας όλες τις πληροφορίες μετά από λίγη ώρα μετέφεραν με απόλυτη μυστικότητα στο γραφείο του Πρωθυπουργού μια ετοιμόγεννη αγελάδα, την οποία ξεγέννησε ο καλύτερος κτηνίατρος της χώρας. Ο κομήτης έγινε ακόμα πιο φωτεινός μετά τα γεννητούρια και εξαφανίστηκε λίγες ημέρες μετά. Τα χριστουγεννιάτικα πρωτοσέλιδα σε όλες τις εφημερίδες του κόσμου είχαν μια ολοσέλιδη φωτογραφία του νεογέννητου μοσχαριού στην αγκαλιά του Έλληνα Πρωθυπουργού και είχαν τίτλο: “Στην Ελλάδα γεννήθηκε η Ανάπτυξη!”.
Από τη στήλη “ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ” στη ΡΟΔΙΑΚΗ της Κυριακής