Ο καπετάνιος του Nour M καταγγέλλει την Ελλάδα

«Ταξιδεύω εδώ και 40 χρόνια και πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο» αναφέρει ο καπετάνιος του πλοίου Nour M, στο οποίο έγινε «μπλόκο» από τις ελληνικές αρχές, ενώ έπλεε ανοιχτά της Σύμης, με το αιτιολογικό ότι έκρυβε 20.000 Καλάσνικοφ με προορισμό τη Συρία. Σήμερα θα ανοίξουν τα δεκάδες κοντέινερ.

Ο καπετάνιος Χουσείν Γιλμάζ που μίλησε στην τουρκική Hurriyet υποστηρίζει πως ο προορισμός του πλοίου ήταν η Λιβύη και ότι το φορτίο ήταν για το λιβυκό υπουργείο Άμυνας. Αρνείται όμως ότι μετέφερε οπλισμό.

«Δεν υπάρχουν εκρηκτικά ή όπλα στο πλοίο. Εγώ και το πλήρωμα έχουμε τρελαθεί. Από τις ειδήσεις έμαθα πως λένε ότι μεταφέραμε χιλιάδες όπλα και εκρηκτικά. Αυτά είναι ανυπόστατα. Μας έκαναν τη ζωή δύσκολη γιατί είχαν λάθος πληροφορίες» υποστήριξε ο ίδιος.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, το πλοίο με σημαία Σιέρα Λεόνε, «μπλόκαρε» από τις ελληνικές αρχές στις 8 Νοεμβρίου, ενώ έπλεε ανοιχτά της Σύμης και ρυμουλκήθηκε στη Ρόδο για να ερευνηθεί ενδελεχώς. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε πως απέπλευσε από την Ουκρανία με προορισμό το τουρκικό Ισκεντερούν, προσθέτοντας ότι στους πιθανούς τελικούς προορισμούς ήταν και το λιμάνι της Τρίπολης ή του Ταρτούς της Συρίας.

«Το πλοίο είχε κοντέινερ που φορτώσαμε στην Ουκρανία και θα τα παραδίδαμε στο λιβυκό υπουργείο Άμυνας» δηλώνει ο κ. Γιλμάζ. Περιγράφοντας το μπλόκο από τις ελληνικές αρχές, αναφέρει ότι νόμιζες πως ήρθαν να τους βοηθήσουν, αντ’ αυτού τους πήγαν στη Ρόδο.

«Ψάχνουν εδώ και τρεις ημέρες το φορτίο. Τους έδωσα τα τηλέφωνα της εταιρείας που μας μίσθωσε και του ανθρώπου που μας παρέδωσε το φορτίο, αλλά και του λίβυου αξιωματούχο που θα το παραλάβει. Αλλά η αστυνομία δεν είχε το θάρρος να ανοίξει τα κοντέινερς γιατί ήταν φορτίο τράνζιτ. Εμένα και το πλήρωμα με έχουν ανακρίνει εννιά φορές» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, το μυστήριο με το φορτίο του πλοίου που βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι Ακαντιά της Ρόδου αναμένεται να λυθεί σήμερα καθώς αναμενόταν να ανοίξουν τα κοντέινερ.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι τα ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί γι’ αυτή την υπόθεση είναι πολλά, καθώς από τη μία η ενημέρωση από το ΥΝΑ είναι φειδωλή και από την άλλη όλες αυτές τις ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στα κοντέινερ βρίσκονται 20.000 χιλιάδες Καλάσνικοφ και σφαίρες, όπως επίσης και μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών και πολεμοφοδίων.

Την ίδια ώρα στελέχη του υπουργείου υποστηρίζουν ότι ακόμα δεν έχουν ανοιχτεί τα κιβώτια και δεν έχει καταμετρηθεί ο οπλισμός.
ΠΗΓΗ: nooz.gr
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...