Ο Καμίνης μιλά για στοχοποίηση από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης υποστηρίζει ότι στοχοποιήθηκε από την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ότι «επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του δημάρχου Αθηναίων:

«Η σωματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους».

Από την πλευρά της, η ΠΟΕ - ΟΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει την «φασιστική επίθεση» και κάνει λόγο για «προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών».

«Απόλυτα καταδικαστέα, απαράδεκτη, επιζήμια και φασιστική για το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί η απρόκλητη επίθεση "εργαζομένων" στο Δήμαρχο της Αθήνας κ. Γιώργο Καμίνη. Τη στιγμή που το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έστω και κάτω από την πίεση των εργαζομένων πήρε ομόφωνη απόφαση να σφραγιστούν οι Δήμοι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013, η προσχεδιασμένη, προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών μόνο σκοπό έχει να αποσυντονίσει και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αποδείξει και στο παρελθόν πως με ψηλά το κεφάλι ενωμένοι και αποφασισμένοι ξέρουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια. Η μόνη απάντηση σε όσους θέλουν να προβοκάρουν και να συκοφαντήσουν με τέτοιες ενέργειες το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πέσει στο κενό και θα την πάρουν από τη μαζική, ενωτική και αγωνιστική συμμετοχή τους στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τη Δεύτερα 8 Ιουλίου 2013, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα. Γιατί απλά παλεύουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους, γιατί με τα 800 - 900 ευρώ που λαμβάνουν σαν φιλοδώρημα προσπαθούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...