Ο Θανάσης Μπαράκας, στην ΕΡΑ Ρόδου: ''Εμείς οι Δωδεκανήσιοι θα πρέπει να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει''

Με την παράταξη του Μπενέτου Σπύρου κατέρχεται στις εκλογές, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και ο  παραολυμπιονίκης μας Θανάσης Μπαράκας, εντεταλμένος δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου σε θέματα αθλητισμού .
Ο κ. Μπαράκας ήταν προσκεκλημένος σήμερα στα στούντιο της ΕΡΑ Ρόδου και της Ρένας Βενιανάκη. Αρχικά  χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός στα πλάνα της ΝΕΡΙΤ, να μην υπάρχει η περιφερειακή Ραδιοφωνία. Ο κ. Μπαράκας αναφερόμενος στην περίοδο που πέρασε την χαρακτήρισε  δύσκολη «γιατι όπως είπε, είχαμε και τη διαδικασία της μετάβασης από τον Καποδιστριακό Δήμο Ρόδου στον Καλλικρατικό.
Εξ αρχής, είπε ήμουν υπέρ του Καλλικράτη με έναν κυβερνήτη που θα έδινε όμως περισσότερες αρμοδιότητες στις κοινότητες. ΄Όμως υπάρχουν πολλά προβλήματα διότι φθάσαμε στο άλλο άκρο. Από εκεί που βρισκόμασταν επί Καποδιστριακού Δήμου και αντί κάποιοι να αγωνιστούν για να
βελτιωθεί η κατάσταση τους ενδιέφερε μόνο να  έχουν δουλειά οι μοδίστρες και να φτιάχνουν καινούργια  κοστούμια, είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μπαράκας είπε πως αυτή τη στιγμή το 95% των ατόμων με ειδικές ανάγκες  είναι άνεργοι και σε τοπικό επίπεδο επίδομα  από την πρόνοια λαμβάνουν 150 άτομα και 300 συνολικά σε επίπεδο Δωδεκανήσου ενώ σε όλο το Νομό εργάζονται μόνο 5 άτομα.
 Ο κ. Μπαράκας χαρακτήρισε αναμενόμενη την αποχώρηση του Στάθη Κουσουρνά. «Δεν του ‘αξιζε αυτή η τύχη, υπογράμμισε. Αναφερόμενος στον κ. Μπενέτο Σπύρου είπε πως από την αρχή είχε την άποψη πως τρία πρόσωπα ξεχωρίζουν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο αξέχαστος Τάσος Αλιφέρης, ο Γιώργος Γιαννόπουλος και ο Μπενέτος Σπύρου.  Η υποψηφιότητα του κ. Σπύρου, πρόσθεσε, μου έδωσε το έναυσμα να ασχοληθώ και με τον δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού διαπίστωσα πως ο πρώτος έχει αποδυναμωθεί. Και ο κ. Μπαράκας, κατέληξε: Εμείς οι Δωδεκανήσιοι θα πρέπει να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...