Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στο Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης "Σ. Φανουράκης"

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) καθιερώθηκε να γιορτάζεται στις 7 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο. Αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Με αφορμή την Ημέρα αυτή, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου -Λ.Τ.Χάλκης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας που αφορούν την προστασία της καθημερινότητας μας στο διαδίκτυο, προστασία από απάτες, όπως Phishing και Ransomware, αλλά και την ενημέρωση σχετικά με το πώς πρέπει να ενεργούν αν και εφόσον πέσουν θύματα απάτης στο διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απαντήθηκαν πολλές απορίες των μαθητών και μαθητριών από την υπεύθυνη της εκδήλωσης , καθηγήτρια Πληροφορικής Ελευθεριάδου Ευμορφύλη και στο τέλος ακολούθησε διεξοδική συζήτηση κατά την οποία κατατέθηκαν και απαντήθηκαν ερωτήματα και απορίες για το ακανθώδες αυτό ζήτημα της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, που αφορά τα σύγχρονα παιδιά και όχι μόνο. 

Στη συνέχεια, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ και την Εθνική αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφαλείας που αφορούν την προστασία της καθημερινότητας μας στο διαδίκτυο, το οποίο απευθυνόταν τόσο στους μαθητές-τριες, όσο και στους εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές πέρα από την ενημέρωση είχαν και ενεργό συμμετοχή στις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν για τη δημιουργία ασφαλή κωδικού και τους αναφέρθηκαν τα σημεία που πρέπει να προσέχουν κατά την δημιουργία τους.

Παράλληλα, επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση μας στο διαδίκτυο και έγινε αναφορά σε χρήσιμες συμβουλές και τρόπους προφύλαξης των χρηστών.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...