Ο εμπαιγμός Τσίπρα για τους μειωμένους συντελεστές φπα - Του τεως υπουργού Κοσμά Σφυρίου

ΚΟΣΜΑΣ   ΣΦΥΡΙΟΥ-Ο  ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ  ΤΣΙΠΡΑ,  ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ  ΣΤΟΥΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΠΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Ιανουάριος 2015 ο κ.Τσίπρας, μιλώντας στο Ροδίνι, διαβεβαιώνει «από τις 26 Γεννάρη, δεν  θα γίνε- ται ούτε κουβέντα, για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α !»
Ιούνιος 2015, ο κ.Τσίπρας καταθέτει στο τραπέζι της «διαπραγμάτευσης» 47σέλιδη ελληνική πρότα- ση, με την οποία προτείνεται η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά,  «για  λό– γους ισονομίας» (!)
20 Σεπτεμβρίου 2015, το 34,5% των δωδεκανησίων ψηφοφόρων ψηφίζει τον κ. Τσίπρα και τον ανα- δικνύει πρώτο στο νομό.
28 Σεπτεμβρίου 2015, ο κ. Τσίπρας (δια του κ. Τσακαλώτου)  εκδίδει  υπουργική  απόφαση, με  την οποία, από 1ης Οκτωβρίου 2015 η Ρόδος δεν θα έχει μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α, με αιτιολογία : «γιατί έχει πληθυσμό 115.490 κατοίκους και γιατί το 2014 είχε αφίξεις τουριστών 2 εκατομ.» !!!
Ο  ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ  ΣΕ  ΟΛΟ  ΤΟ  ΜΕΓΑΛΕΙΟ  ΤΟΥ !  
Μα ακόμη δεν κατάλαβαν ο κ. Τσίπρας και οι «φωστήρες» υπουργοί του, ότι  καθιερώσαμε  πρώτα εμείς και ενέκρινε εκ των υστέρων η Ευρωπαϊκή Κοινότητα τους μειωνένους κατά 30% συντελεστές Φ.Π.Α στα Δωδεκάνησα,  ΩΣ ΜΕΡΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΑ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑ- ΦΟΡΩΝ ;
Επειδή το 1986, ως υπουργός Αιγαίου, τότε, είχα πρωτοστατίσει μέσα στην κυβέρνηση του ΠΑ. ΣΟ.Κ, για να εφαρμοστούν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα και σε συνεργασία με τους τότε συναδέλφους βουλευτές του νομού μας, είχαμε ψηφίσει τον σχετικό νόμο 1642/ 1986, θλίβομαι να βλέπω, να  διαστρέφεται  η  αιτιολογική βάση αυτού του σοβαρού μέτρου νησιωτικής πολιτικής και μετά τριάντα (περίπου) χρόνια από την ψήφιση του, να καταργείται.   Αυτή η πολύ αρνητική εξέλιξη αποτελεί οπισθοδρόμιση και ΕΜΠΑΙΓΜΟ, αφού αναιρεί την σχετική προσωπική δέσμευση του κ.Τσί- πρα, απέναντι στους κατοίκους της Ρόδου (Ιανουάριος 2015) και όλων των άλλων νησιών μας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...