Ο δρόμος με τις σούβλες - Του Βαγγέλη Παυλίδη

Δρόμος από την διασταύρωση για Λίνδο μέχρι την Πυλώνα. Για όσους δεν γνωρίζουν, η κέντρική αρτηρία που οδηγεί στην Νότια Ρόδο. Ένας δρόμος πολυσύχναστος, με κάθε λογής οχήματα μα και πεζούς ακόμα, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι με την αυξημένη τουριστική κίνηση.
Σπάνια μου λείπουν οι λέξεις μα τώρα ψάχνω χωρίς επιτυχία να βρω τον σωστό χαραχτηρισμό για την εικόνα που βλέπετε. Ηλιθιότητα, ανευθυνότητα, αμάθεια, αδιαφορία, άγνοια, ασχετοσύνη; Ό,τι και να ΄ναι πρέπει να συνοδεύεται από το “εγκληματική”. “Εγκληματική ηλιθιότητα”, “εγκληματική αδιαφορία”… και πάει λέγοντας.
Πάνε μήνες που επικρατεί η κατάσταση αυτή -κι απο τις δυο πλευρές του δρόμου, επι εκατοντάδες μέτρα- και μόνο οι ανεύθυνοι “υπεύθυνοι” δεν σκέφτονται τον άτυχο ποδηλάτη που μπορεί να πέσει, τον δικυκλιστή που θα κάνει μια στραβοτιμονιά για να αποφύγει κάποια απο τις πολλές πέτρες, το αυτοκίνητο που θα “παραστρατήσει” λίγο στον κακοφωτισμένο δρόμο, τον πεζό που θ’ αποφασίσει το βραδάκι να κατηφορίσει προς Κάλαθο για μια μπύρα ή για ψώνια. Όχι, περιμένουν οι ανεύθυνοι “υπεύθυνοι” να σουβλιστεί πρώτα κάποιος, όπως περιμέναν να χαθούν ζωές για ν’α αποφασίσουν να κάνουν κάτι για την γέφυρα της Κρεμαστής.
Φτού να μην βασκαθείτε!
Υ.Γ. Οι νομικές μου γνώσεις είναι στοιχειώδεις. Είμαι όμως βέβαιος πως ο νόμος, ο ΚΟΚ, κάτι θα λέει για την σήμανση, για την ασφάλεια των δρόμων, για το πού και σε πόση απόσταση μπορεί να υπάρχουν εμπόδια και όλα αυτά. Λοιπόν;
pavlidiscartoons.com/blog

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...