Ο Δήμος Κω και η GASAH ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία των αδέσποτων ζώων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Δήμος Κω και η GASAH ενώνουν τις δυνάμεις τους

για την προστασία των αδέσποτων ζώων

- Συμφωνία συνεργασίας του Δήμου Κω με την εθελοντική οργάνωση GASAH (Ελληνική και Ελβετική Βοήθεια για τα Ζώα) για την προστασία των αδέσποτων ζώων υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς και η εκπρόσωπος της οργάνωσης Marion Jarvis McLean.

Η GASAH, ως το πρώτο πιστοποιημένο κέντρο για τα ζώα στην Κω, θα προσφέρει σε εθελοντικό επίπεδο, εντελώς δωρεάν, την τεχνογνωσία, την πείρα και τις εγκαταστάσεις της, ώστε να βοηθήσει την προσπάθεια του Δήμου Κω και της τοπικής κοινωνίας στην προστασία των ζώων του νησιού.

Η κοινή προσπάθεια, σύμφωνα με τις προτεραιότητες της GASAH, αφορά στους παρακάτω στόχους:

  1. Να στειρώνονται όσο περισσότεροι σκύλοι και γάτες.
  2. Να εκπαιδευτούν οι ιδιοκτήτες σε ότι αφορά στην ευημερία των ζώων τους.
  3. Να επιστρέφουν οι σκύλοι στο αρχικό τους περιβάλλον, όπου αυτό είναι δυνατό.
  4. Να ενθαρρυνθεί η εφαρμογή του νόμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα για αμέλεια ή κακοποίηση ζώου.

Αυτό αφορά και στα ζώα εκτροφής, τα οποία, ακριβώς όπως και τα ζώα συντροφιάς, ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΣΚΙΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ 24 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.

Όπως τονίζει η GASAH, στόχος της δεν είναι η συσσώρευση ζώων στις εγκαταστάσεις της,  καθώς μια τέτοια τακτική δε λύνει προβλήματα αλλά μακροπρόθεσμα δημιουργεί και άλλα, όπως εξάπλωση ασθενειών και κακή ποιότητα στις υπηρεσίες φροντίδας προς τα φιλοξενούμενα ζώα.

Η πτυχιούχος Κτηνιατρικής Marion Jarvis θα αξιολογεί κάθε περιστατικό ανάλογα με την περίσταση και θα συναποφασίζει με τους υπόλοιπους κτηνιάτρους που συνεργάζεται ποια ζώα χρειάζονται βοήθεια και άμεση περίθαλψη.

Όποιος χρειαστεί βοήθεια ή συμβουλές μπορεί να επικοινωνήσει με την GASAH, Δευτέρα έως Παρασκευή, 10π.μ. – 11π.μ., ( από 15 Μαΐου κι έπειτα και το απόγευμα 17.00 – 18.00), μέσω της ιστοσελίδας: gasah@spin.ch .

 

Γραφείο Τύπου

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σιγή ιχθύος από το Δήμο Ρόδου για το Εθνικό Θέατρο - Ο Δήμος δεν απαντάει ούτε στην Πρόεδρο...
Έναρξη δρομολογίων από Σάμο 5 Απριλίου 2021 - Η Dodekanisos Seaways συνεχίζει να στέκεται στο...
Σ. Καραταπάνης “Αφρονες και επώνυμοι” μας έφεραν στο “βαθύ κόκκινο”. - «Κάποιοι άφρονες και...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...