Ο Δήμος Κουμπούρης ενημέρωσε τους συνταξιούχους ΙΚΑ της Ρόδου για τις εξελίξεις γύρω απο τις συντάξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13.03.2019

-Χθες Τετάρτη 13 Μαρτίου ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος του ΙΚΑ μίλησε στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην πορεία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων όχι μόνον της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων  ΙΚΑ αλλά και των άλλων οργανώσεων που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΝΑΤ, Δημοσίου, πρ. ΤΣΜΕΔΕ, Αστυνομικοί κ.α.). Τόνισε ότι το συνταξιουχικό κίνημα είναι καλά οργανωμένο και εκπροσωπείται σε όλους τους νομούς της χώρας. Άμεσος στόχος είναι να εμποδίσουμε την εφαρμογή του ν. 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) που επανυπολόγισε τις συντάξεις, έκοψε το ΕΚΑΣ. Σταθερός στόχος  είναι η κατάργηση όλου του αντιασφαλιστικού νομοθετικού πλαισίου, όλων των περικοπών που έγιναν μετά το 2010 και η επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών όλων των ταμείων.   Κάτω από τη δική μας πίεση δεν εφαρμόστηκε ο ν. 4387/16 στις παλιές συντάξεις αλλά εφαρμόζεται στις νέες. Αν στους  αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι συνταξιούχοι τα αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα. 

            Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των  αγωγών  στα δικαστήρια για επιστροφή παρακρατήσεων 13ου και 14ου μισθού και εισφοράς αλληλεγγύης. Τόνισε ότι η διαδικασία είναι δαπανηρή, χρονοβόρα και δεν θα έχει αποτέλεσμα, γιατί ήδη πολλές αποφάσεις  δικαστηρίων δεν έχουν εφαρμοστεί από τις κυβερνήσεις. Με πολιτικές αποφάσεις μας τα κόβουν με πολιτικό αγώνα τα απαιτούμε, είπε χαρακτηριστικά. Το ίδιο ισχύει και για προσφυγές στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, αφού η πολιτική αυτή εκπορεύεται από την ΕΕ  η οποία θεωρεί τις συντάξεις «κόστος γήρανσης» και επιδιώκει να το μειώσει ώστε να βοηθηθούν οι μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στον διεθνή ανταγωνισμό.  Το κίνημα των συνταξιούχων πιέζει ώστε τα αναδρομικά να δοθούν σε όλους χωρίς προαπαιτούμενα (αιτήσεις, αγωγές κτλ.)

            Επεσήμανε ότι στις προσεχείς εκλογές το κριτήριο ψήφου των συνταξιούχων θα πρέπει να είναι η θέση που παίρνει κάθε κόμμα στα προβλήματά τους.

Η αίθουσα του Σωματείου παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες ήταν ασφυκτικά γεμάτη και πολλοί συνταξιούχοι έκαναν ερωτήσεις μετά το τέλος της ομιλίας.

Για το ΔΣ

 

Η Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Γεωργία Φαρμακίδου – Ανδρουλιδάκη                                    Π. Παπαθεοδώρου

          

 

Φωτογραφικό υλικό

ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΣΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Ημεγάλη ανατροπή σημειώθηκε στο Νότιο Αιγαίο και από την μια μεριά του ως την άλλη ένας άλλος αέρας...
Δελτίο Τύπου Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου Μήνυμα νίκης της Συμμαχίας από την μεγαλειώδη, πολυπληθή...
«Αγαπημένη Συνεργάτιδα, που μετουσίωσε την επιστημονική της κατάρτιση και αγάπη για τον συμπολίτη...
«Η σημαντική επιτυχία της προώθησης υπογραφής νέας Προγραμματικής Σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη,...