Ο Δήμος Αστυπάλαιας αποδίδει σε καθυστερημένη καταχώρηση των στοιχείων με τα κρούσματα την ένταξη του στο "Βαθύ κόκκινο"....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΘΕΜΑ: Σχετικά με την ένταξη της ν. Αστυπάλαιας στης περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω καθυστερημένης καταχώρησης – επεξεργασίας των στοιχείων από την Πολιτική Προστασία, η Αστυπάλαια εχτές 02/04/2021 κηρύχθηκε σε κατάσταση πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλο τον κόσμο ότι η απόφαση για να ενταχθεί το νησί της Αστυπάλαιας σε βαθύ κόκκινο βασίστηκε αποκλειστικά και μόνο στα επιβεβαιωμένα κρούσματα των προηγούμενων δύο εβδομάδων, καθώς η κατάσταση στο νησί τις τελευταίες 5 ημέρες παραμένει σταθερή χωρίς να έχουν παρουσιαστεί νέα θετικά κρούσματα παρ’ όλους τους ελέγχους (rapid test) που διεξάγονται από το Κέντρο Υγείας.

Η κατάσταση σε γενικές γραμμές κρίνεται απολύτως θετική, με αρκετούς από τους συμπολίτες μας είτε να έχουν αναρρώσει, είτε να βρίσκονται στο τελικό στάδιο ανάρρωσης.

Σε καμία περίπτωση όμως αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Θα πρέπει όλοι οι κάτοικοι του νησιού να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας στο έπακρο, με σημαντικότερα από όλα την χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, την αποφυγή συναθροίσεων και την τακτική απολύμανση εσωτερικών χώρων.

Στις περιοχές «πολύ αυξημένου κινδύνου» προβλέπονται -μεταξύ άλλων- τα εξής:

• Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

• Αναστολή λειτουργίας στο λιανεμπόριο και στην εστίαση.

• Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Θα ισχύει το ίδιο ωράριο τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα.

• Αναστολή συναθροίσεων, δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος.

• Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, στο δημόσιο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

• Τέλεση λειτουργιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδείες, μνημόσυνα και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα (9) ατόμων.

• Ανοικτά παραμένουν κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης, στα οποία η προσέλευση του κόσμου, γίνεται κατόπιν ραντεβού.

• Στις Δημόσιες υπηρεσίες, εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι από την Πέμπτη 01/04/2021 έχει ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού, η οποία και βρίσκεται σε εξέλιξη για την ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών. Εχτές 02/04/2021 στάλθηκε η πρώτη λίστα για τις ηλικίες 18 έως 60. Ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή με σκοπό την κάλυψη όλων των κατοίκων του νησιού.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...