Ο δήμαρχος Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης στις Βρυξέλλες

Ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης Ευάγγελος βρέθηκε στις Βρυξέλλες στις 21-24 Απριλίου, με την ιδιότητα του μέλους της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης".

Το Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένα δίκτυο περιφερειακών και τοπικών εκπροσώπων της ΕΕ, συνεργαζόμενοι για την προώθηση του διαλόγου για θέματα σχετιζόμενα με την ΕΕ.

Το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»δημιουργεί ένα ευρωπαϊκό δίκτυο αιρετών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης που αποσκοπεί στην προαγωγή του διαλόγου για την ΕΕ στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς συμμαχίας ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και το τοπικό επίπεδο διακυβέρνησης. 

Το έργο θα δώσει τη δυνατότητα στους πολιτικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνεργαστούν και να διαδώσουν τις πληροφορίες για θέματα της ΕΕ, τα οποία αφορούν  τους πολίτες των εκλογικών τους περιφερειών, σε τοπικό επίπεδο. Θα βοηθήσει, επίσης, στην ενίσχυση της συμμετοχήςκαι της προαγωγής του διαλόγου για αυτά τα θέματα και για το μέλλον της Ευρώπης. Η απώτερη επιδίωξη είναι η στήριξη της δημιουργίας μιας πραγματικά ευρωπαϊκής δημόσιας σφαίρας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Έλληνα Επίτροπο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωήςκ. Μαργαρίτη Σχινά και με αρκετούς Έλληνες αξιωματούχους, μέλη κυρίως των Γενικών Διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Φραγκάκης είχε την ευκαιρία να αναλύσει το πλέον εθνικό θέμα της ερήμωσης και του δημογραφικού των μικρών τόπων της χώρας μας αλλά και γενικώς όλων των αγροτικών και νησιωτικών περιοχών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης δράσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια αυτό το οξύ πρόβλημα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...