Ο γενικός γραμματέας της ΔΗΜΑΡ στην Καίρ και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Κατά τη επίσκεψη στη Ρόδο που πραγματοποίησε ο γ.γ. της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, συνοδευόμενος από το γραμματέα της οργάνωσης Ρόδου Γιάννη Καλαποδάκη και τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Μανώλη Σαββή συναντήθηκε  τις εγκαταστάσεις της ΚΑΙΡ, με τον πρόεδρο της κ. Χρυσόστομο Χρυσοστομάκη.
Ο κ. Χρυσοστομάκης ενημέρωσε για τις ενέργειες της διοίκησης της ΚΑΙΡ (μείωση του κόστους παραγωγής αύξηση των πωλήσεων κ.ά) που οδήγησαν σε θετικά αποτελέσματα. Το γεγονός αυτό επέτρεψε την σταδιακή αποπληρωμή των συσσωρευμένων οφειλών προς τις τράπεζες, το ΙΚΑ, την εφορία και οδηγεί στην βιωσιμότητα της.
Τροχοπέδη στις προσπάθειες της διοίκησης αποτελεί η άρνηση των τραπεζών για δανεισμό και η απαίτηση του ΙΚΑ και της εφορίας για αποπληρωμή των οφειλών σε μικρό χρονικό διάστημα και με υψηλό επιτόκιο.
Η κατάσταση στην ΚΑΙΡ επιβεβαιώνει την θέση της ΔΗΜΑΡ για την  ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και την στάση των τραπεζών.
Η επιδίωξη της δημοσιονομικής προσαρμογής πάση θυσία  επιτείνει την κρίση στην πραγματική οικονομία και οδηγεί τις επιχειρήσεις στην ύφεση και το λουκέτο.
Η άρνηση των τραπεζών να τροφοδοτήσουν με ρευστότητα στις βιώσιμες και με προοπτική επιχειρήσεις, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Υπάρχει άμεση ανάγκη αλλαγών στην πολιτική τους, με χαμηλά επιτόκια, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Οι αλλαγές αυτές είναι προϋποθέσεις της ανάπτυξης, μείωσης της ανεργίας  και ανάκαμψης του ίδιου του τραπεζικού συστήματος, που εφαρμόστηκε με θετικά αποτελέσματα σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Η επίσκεψη στην ΚΑΙΡ είχε σκοπό να αναδείξει την αναγκαιότητα στήριξης των παραγωγικών πρωτοβουλιών του πρωτογενή τομέα στο νησί μας και ανάδειξης του μαζί με τον τουρισμό σε πυλώνες της ανάπτυξης του.

Επίσης ο  γ.γ. της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρο κ. Σάββα Χατζησάββα ο οποίος τον ενημέρωσε για τα εργασιακά θέματα στο νησί και δήλωσε την αναγνώριση του για τη συμβολή  και της ΔΗΜΑΡ στη διατήρηση του επιδόματος ανεργίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους,και γενικότερα στην αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων  που συνεχώς βάλλονται από την σημερινή κυβέρνηση

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...