Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλειος – Νικόλαος Α. Υψηλάντης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αξιολόγηση των δραστηριοτήτων της EUROJUST

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1/12/2022

- Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής κ.  Βασίλειος – Νικόλαος Α. Υψηλάντης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αξιολόγηση των δραστηριοτήτων της EUROJUST.

-Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλειος Νικόλαος Α. Υψηλάντης μετέβη στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στην  3η  Συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής  για την αξιολόγηση των δραστηριοτήτων της EUROJUST στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η συνεργασία των Κρατών Μελών της EUROJUST σε επίπεδο ποινικού δικαίου και ειδικότερα η αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος  είναι από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον ευρωπαϊκό οργανισμό.

 

Ο κ. Υψηλάντης κατά την συνεδρίαση έλαβε το λόγο και στις δύο θεματικές, της συνάντησης που αφορούσαν  την αξιολόγηση της έκθεσης των δραστηριοτήτων της EUROJUST το 2021, όσον και για τη θεματική σε σχέση με τις έρευνες για τυχόν διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία.  Για την πρώτη θεματική ζήτησε να ενημερωθεί διεξοδικά για την παράνομη διακίνηση μεταναστών και την εργαλειοποίηση του ζητήματος από την Τουρκία αλλά  και για τα εγκλήματα που διαπράττονται μέσω του Διαδικτύου. Καταδίκασε τον πόλεμο σε βάρος της Ουκρανίας και επεσήμανε την απαράδεκτη αναθεωρητική στάση της Ρωσίας την οποία  υιοθετούν και χώρες όπως η Τουρκία.

 

Στο περιθώριο της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης συναντήθηκε με τον Επίτροπο Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Didier Reynders και Έλληνες Ευρωβουλευτές.

 

Τέλος σε σύσκεψη στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία ενημερώθηκε από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην Ε.Ε  Πρέσβη  κ. Ιωάννη Βράιλα για τα θέματα που απασχολούν την χώρα μας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σήμερα η νέα δημοτική αρχή, δήμαρχος Αλέξης Κολιάδης, αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Χαλκιάς και ο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...