Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης στην 24η Διακοινοβουλευτική Σύνοδο για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας (CFSP) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (CSDP) στην Μπρυζ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

 

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης στην 24η Διακοινοβουλευτική Σύνοδο για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας (CFSP) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (CSDP) στην Μπρυζ

 

Στην 24η Διακοινοβουλευτική Σύνοδο για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας (CFSP) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (CSDP), που διεξήχθη στην Μπριζ Βελγίου από 3-5 Μαρτίου, συμμετείχε ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης.

Στις παρεμβάσεις του  υπογράμμισε τη συμβολή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική και Ασφάλεια. Κατά τη συνδιάσκεψη συζητήθηκαν  τα  θέματα της στρατιωτικής συνδρομής στην Ουκρανία, η Στρατηγική Πυξίδα, η ανθεκτικότητα της ΕΕ, και οι προτεραιότητες της βελγικής Προεδρίας σε θέματα ΚΠΑΑ.

Στο περιθώριο της συνδιάσκεψης συναντήθηκε με  τον πρώην Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, και μίλησαν για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και τις καλές προοπτικές που ανοίγονται.

Επιπλέον, είχε προσωπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε (CEUMC) Στρατηγό Robert Brieger, ο οποίος εξέφρασε θαυμασμό για τον Έλληνα Επικεφαλής της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» στην Ερυθρά Θάλασσα, Υποναύαρχο Βασίλη Γρυπάρη.

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης επεσήμανε ότι : «Η συμμετοχή της Ελλάδας στην αποστολή «ΑΣΠΙΔΕΣ», αποτελεί σημαντικό βήμα για την αμυντική προστασία των εμπορικών πλοίων κοντά στις ακτές της Υεμένης. Η παρουσία της Ελλάδας ενισχύει τη διεθνή προσπάθεια για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας και της ειρήνης στην περιοχή.»

Την τελευταία ημέρα της συνδιάσκεψης συνήλθαν σε κοινή συνεδρίαση οι βουλευτές που τα κόμματα τους ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όπου μίλησε ο τέως Πρωθυπουργός του Βελγίου και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

Τέλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου συναντήθηκε με την Federica Mogherinj, πρύτανη του Κολεγίου της Ευρώπης.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...